Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

02. 02. 2023. 22:34 15

Evroliga: Zvezda sad već u seriji poraza

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Milanu 74:68 (22:18,23:14,14:17,15:19) od Armanija u 23. kolu Evrolige. Zvezda se nalazi u veoma teškoj situaciji, s obzirom na to da im je ovo četvrti poraz u nizu u ovom evropskom takmičenju.

Od krucijalne važnosti za Crvenu zvezdu bilo je da putovanje u Italiji ne bude puka ekskurzija. Ipak, dogodilo se ono čega su se pribojavali i Armani je još jednom bio koban po tim Duška Ivanovića ove sezone. Ujednačen početak utakmice ostao je obeležen Ognjenom Dobrićem koji je ubacio prvih šest poena Crvene zvezde. To je bilo od velike važnosti za crveno-bele budući da su u Bolonji vrlo loše krenuli. Takođe, Dobrićev odličan ulazak u meč bio je ohrabrujući.

Ali, Armani je umeo da odgovori na sve atake svog protivnika, pa i više od toga. Pogađali su teške šuteve i sticali prednost uglavnom preko Bilija Berona. Problematično za Zvezdu je bilo to što ništa nisu uspeli da odbrane. Za razliku većine prethodnih utakmica, Ben Bentil se nametnuo na startu duela. Bez bojazni je išao ka obruču, poentirao i očigledno je bio vrlo motivisan protiv bivšeg tima.Igralo se brzo, sa napadima koji su se okončavali šutem u ranoj fazi istog, što je uzrokovalo i pozamašan broj poena. No, Zvezda je delovala kao ozbiljniji takmac za razliku od gostovanja u Bolonji. Ipak, po ulasku u drugu deonicu, Johanes Fojtman vezuje pet poena za svoj tim, radi dobar posao u odbrani i Armani zahvaljujući njemu odlazi na dvocifrenu prednost.

Odbrana Crvene zvezde se prečesto, za ovakav meč, razlagala na proste činioce. Bez sumnje i Mesinini igrači su pogađali neke teške šuteve, ali bilo je prečestih kikseva u defanzivnoj postavci. Još kada se na to dodala napadačka anemičnost dvojice najboljih Zvezdinih igrača Luke Vildoze i Nemanje Nedovića koji su u kontraritmu na ovom italijanskom putešestvuju, onda se dobije zaostatak od 13 poena na poluvremenu. Zanimljivo, identično je bilo i u Bolonji pre nekoliko dana.Nekoliko dobrih odbrambenih reakcija gostiju bio je optimističan početak poslednjih 20 minuta susreta. Tada je bio neophodan napadački doprinos kako bi se Ivanovićev tim rezultatski vratio u meč. I uspeli su da pokažu zube. Ben Bentil je radio dobar posao čitav meč, a sada je dobrom reakcijom u odbrani omogućio svom timu kontru s kojom su došli do osam poena zaostatka. Ono što je nedostajalo da se utakmica okrene u suprotnom smeru jeste šut sa distance, pa je Armani uspeo da odbije napad srpskog šampiona. U tom momentu Zvezda je gađala impozantno loših 1/14.Ništa bolje nije bilo ni nakon toga u šutu za tri. Nedostajala je i nešto bolja kontrola defanzivnog skoka, ali napad je i dalje bio slaba tačka, ona koja je obično bila na suprotnom nivou. Izgledi su se ponovo pojavili na početku poslednjeg kvartala. Mnogobrojni navijači crveno-belih koji su doputovali u Italiju nisu prestajali svoju pesmu, a Zvezda u tim trenucima dolazi na "-6" poenima Ognjena Dobrića. Još od starta druge deonice crveno-beli nisu bili tako blizu protivniku. U međuvremenu se dogodila jedna kardinalna odluka arbitara koja je oštetila Zvezdu za potencijalna tri poena. Dalibor Ilić je fauliran prilikom pokušaja da poentira ispod table. Lopta je dodirnula tablu u trenutku kada je nad njim načinjen prekršaj i arbitri su trebali da sviraju 2+1, ali ipak ne. Uprkos protestima gostiju, oni su pokazali samo na dva bacanja od kojih je Ilić pogodio jedno.

Prišla je Zvezda i na pet poena zaostatka. Imali više napada da to pretvore u posed prednosti za domaće, ali loša selekcija šuta im to nije omogućila. Ušlo se u neizvesnu završnicu koja Zvezdi nije donela mnogo toga. Nisu pravili faul, Hajnsov skok u napadu je omogućio Armaniju trijumf, još jedan nad srpskim prvakom.

ARMANI MILANO - CRVENA ZVEZDA 74:68 (22:18, 23:14, 14:17, 15:19)

Dvorana: Mediolanum Forum, Milano, Italija. Sudije: Garsija, Difala, Balak.

Armani: Luvavu 8, Foitman 7, Beron 15, Hajns 6, Nejpir 5, Dejvis 10, Hol 14, Tonut, Riči, Mitoglu, Meli. Trener: Etore Mesina.

Crvena zvezda: Vildoza 11, Kuzmić 4, Lazarević 1, Lazić, Petrušev 9, Dobrić 7, Nedović 4, Bentil 17, Ivanović, Mitrović 7, Ilić 5, Marković 3. Trener: Duško Ivanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati