Košarka

Direktno.rs

01. 02. 2023. 07:00 0

Partizan na pobedu do Top 8, pad Zvezde

U utorak je odigrano šest utakmica 22. kola Evrolige, nastupila su i oba naša predstavnika, od kojih je uspešniji bio Partizan.

Crno-beli su pred svojim navijačima u Areni savladali Asvel sa 92:71 i sada imaju po 11 pobeda i poraza, dok je Crvena zvezda odigrala najslabiju utakmicu od dolaska trenera Duška Ivanovića, i to u Bolonji protiv Virtusa, od koga je poražena sa 84:72.

Sada Crvena zvezda ima 10 pobeda i 12 poraza, baš koliko i Virtus, ali je tim iz Bolonje ostvario ubedljiviji trijumf u odnosu na poraz od devet poena razlike u decembru u Beogradu. To znači da Virtus ima prednost na tabeli u odnosu na Zvezdu, pa je italijanski tim sada na 12, a Zvezda na 13. poziciji.

Što se tiče Partizana, crno-beli su izjednačeni sa Makabijem koji je izgubio od Barselone u gostima, ali Makabi ima bolji međusobni skor od crno-belih, pa je "Ponos Izraela" na devetoj, a Partizan na 11. poziciji na tabeli.

Od Top 8 crno-bele deli samo jedna pobeda, jer Baskonija i Valensija na sedmoj i osmoj poziciji imaju po 12 pobeda i 10 poraza.

U sledećem kolu, Crvena zvezda u četvrtak gostuje Armaniju u Milanu, a Partizan će dan kasnije odmeriti snage sa Žalgirisom u Kaunasu. Armani je u utorak prekinuo seriju poraza trijumfom na svom terenu nad Baskonijom, a Žalgiris meč 22. kola u sredu protiv Efesa u Istanbulu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati