Košarka

Milan Zarić

31. 01. 2023. 22:52 8

Potop u Bolonji: Zvezda bez šanse protiv Virtusa

Košarkaši Crvene zvezde su u "minus fazi". Nanizali su tri poraza u Evroligi, a poslednji ovog utorka na gostovanju Virtusu - 84:72 u 22. kolu elitnog takmičenja.

Dočekali su meč u Bolonji crveno-beli posle poraza od Žalgirisa i Partizana i sa nadanjem da bi taj neprijatni niz mogli da prekinu. Međutim, u tome nisu uspeli, što je moglo da se nasluti već posle prve četvrtine.

Jer, izabranici Duška Ivanovića su katastrofalno ušli u meč, u prvoj četvrtini su bili kao raštimovan orkestar, što je Virtus koristio da stekne, ispostavilo se kasnije, nedostižnu razdaljinu.

Nisu mogli crveno-beli na startu do koša, pa je tim iz Bolonje predvođen Teodosićem, Žaiteom i Heketom iskoristio da ode na 9:0, čime je primorao Ivanovića da zatraži tajm-aut na samom startu.

Ali, nije minut pauze bogzna šta promenio. Jeste se Zvezda upisala na ovom meču, ali je Virtus bio taj koji se za sve pitao. Koristio je sve pukotine u odbrani, pa ja časkom otišao na dvocifreni plus. Bilo je i ovom delu i 18 razlike za Italijane, da bi se na prvi obavezni odmor otišlo sa plus 14 - 30:16.

Pokušala je Zvezda da se vrati u drugom delu, pa je sa minus 21 došla do minus 11. Ali, ne i više od toga. Jer, Virtus je na poluvreme otišao na 48:35, što je bila prednost koju Zvezda nije uspela da stigne.

I, hajde što nije uspela da stigne, nego nije ni uspela da zapreti, pa se nijednom do kraja nije približila na jednocifreni minus. Jeste, u dve situacije je bilo 10 razlike za Italijane, koji su se potom odlepili, pa sa 19 poena viška ušli u poslednjih 10 minuta.

Virtus je tu zaslihu lako sačuvao, Zvezda nije imala nikakve šanse, pa je domaćin slavio sa 84:72. Ovim porazom su crveno-beli sve dalje od Top 8 i jasno je da će morati što pre da se trgnu ako žele da zadrže kakve-takve šanse da se nađu među osam najboljih.

VIRTUS - CRVENA ZVEZDA 84:72 (30:14, 18:21, 22:16, 14:21)

Dvorana: "Sefafredo Arena". Sudije: Danijel Jerezuelo, Emin Mogulkoč, Eduard Udjanski.

VIRTUS: Kordinije 11, Belineli 9, Pajola 6, Bako 9, Žaite 11, Lundberg, Šengelija 15, Heket 4, Miki, Kamara, Vims 13, Teodosić 6, Abas.

CRVENA ZVEZDA: Holand, Vildoza 20, Lazarević 9, Mitrović 2, Lazić 9, Dobrić 6, Ivanović 2, Ilić 10, Nedović 4, Marković, Kuzmić, Petrušev 8, Bentil 2.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati