Košarka

Nina Spasojević Radojević [ Izvor: Sport klub ]

30. 01. 2023. 14:59 5

Cirkus u Košarkaškom savezu nije završen?!

Saga oko statusa Partizana u KLS se nastavlja, a visi u vazduhu i najava Crvene zvezde o mogućem odustajanju od učešća u Kupu Radivoja Koraća. U vezi sa tim, na površinu su isplivali i sve komplikovaniji odnosi Košarkaške lige Srbije i Košarkaškog Saveza Srbije...

Naime, KSS se u ponedeljak oglasio saopštenjem u kojem se navodi da je KLS još letos Partizanu formalno dozvolio da se sve klupske selekcije crno-belih takmiče u odgovarajućim domaćim rangovima (od MLS do KLS) u sezoni 2022/3…

Iz KLS za sada ne žele da se oglase, međutim, kako Sport Klub nezvanično saznaje, u sedištu domaćeg takmičenja i dalje očekuju da se o svemu izjasni isključivo UO KSS, kao vrhovno rukovodeće telo u Kući košarke, kojem su se po ovom pitanju obratili zvaničnim dopisom, krajem avgusta prošle godine.

To znači da UO KSS ima nadležnost da i tokom aktuelne sezone donosi takve odluke. Naime, ukoliko UO KSS zabrani učešće klubu iz Humske u nacionalnoj takmičarskoj konkurenciji, dozvola KLS, koju KSS spominje u saopštenju, automatski bi prestala da važi, a Partizan bi se, shodno propisima, preselio dva ranga niže.

Kao što je poznato, klub iz Humske je prošle godine u maju odustao od učešća u plej ofu KLS, nezadovoljan što je otkazana Super liga i što se igra samo polufinale i finale doigravanja, a prednost domaćeg terena se određuje na osnovu boljeg plasmana timova u ABA ligi. A u KLS tvrde da su svi ti detalji jasno definisani uoči te sezone i prihvaćeni od klubova učesnika…

Posle toga, krajem juna, usledile su novčane kazne Partizanu od strane Disciplinske komisije KLS, u iznosu od 1.812.000 dinara zbog odustajanja od učešća u plej-ofu KLS-a, a trener crno-belih Željko Obradović i službeni predstavnik kluba Dušan Karavesović suspendovani su na četiri utakmice u pomenutom takmičenju. I odgovornom licu Partizana, Dejanu Kijanoviću, izrečena je mera zabrane vršenja dužnosti šest meseci u KLS.

Međutim, ostalo je nedorečeno kakav je dalji status crno-belih u KLS. A nedavno i Crvena zvezda u znak protesta nije učestvovala na žrebu Kupa Radivoj Korać i najavila je mogućnost odustajanja od domaćeg najmasovnijeg takmičenja.

Dakle, red bi bio da se najzad razreši pat situacija u srpskoj klupskoj košarci…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati