Košarka

[ Izvor: Mediji ]

29. 01. 2023. 17:13 7

Zvezda rutinski protiv FMP-a za 11. pobedu u nizu

Košarkaši Crvene zvezde slavili su protiv FMP-a sa 84:99 (19:24, 23:30, 24:24, 18:21) u dvorani "Železnik" u okviru 17. kola ABA lige. Pred duplo kolo u Evroligi, Crvena zvezda je odradila maksimalno dobar posao, sačuvani su nosioci igre, dok su se razigrali momci koji će im značiti pred zgusnut raspored.

Naravno, s ulogom favorita je Crvena zvezda ušla u ovu utakmicu dok je FMP, prema planu trenera Stefanovića koji je otkrio uoči duela, pokušavao da energetski odgovori rivalu i tako što duže ostane blizu njega.Ta ideja mladog stručnjaka ekipe iz Železnika funkcionisala je sa više ili manje uspeha tokom prvog poluvremena. Duško Ivanović je nameravao da razigra što više momaka koji su u drugom planu poput Dalibora Ilića, Džona Holanda i Nikole Ivanovića koji se vratio nakon povrede, a tu se može uključiti i Stefan Lazarević čija uloga je inače daleko od one koju je prikazivao ovog popodneva.

Brzo se videlo da Luka Vildoza nije najboljeg raspoloženja, dok je Nemanja Nedović radio odličan posao za crveno-bele na oba kraja parketa, no i on je imao odgovarajuću minutažu. Domaći tim se oslonio na unutrašnje poene. Nisu se mnogo puta „dizali“ za šut za tri poena u prvom delu igre, tek u pet navrata i oslonili su se na sjajne prodore Pauliusa Valinskasa. Zvezda je igrala u serijama, dolazila nadomak dvocifrene prednosti preko poena sjajnog trija Lazarević – Holand – Ilić, ali FMP bi se vraćao u egal.Tu su se poslenji put našli početkom drugog kvartala, pomenuti trio je pravio razliku, a s njima i Ognjen Dobrić s dve teške trojke, pa je tako Zvezda na pauzu otišla sa „+12“. Izvanredan prvi deo odigrao je Stefan Lazarević sa 14 poena u redovima gostiju, dok je domaće predvodio Valinskas.

Početak nastavka imao je sličnu notu. Ekipa Nenada Stefanovića bi pronalazila ofanzivna rešenja, Zvezda bi odgovarala zahvaljujući kvalitetu dok je utisak da je FMP energetski bio na višem nivou. Međutim, to „panterima“ nije previše pomagalo da pokušaju da nadoknade rezultatski zaostatak. Naprotiv, Zvezda je nastavila da igra solidnu odbranu, bili su podjednako dobri u napadu i za ovaj meč je bilo sasvim dovoljno.

Izostao je ozbiljniji učinak Fakunda Kampaca koji jeste podelio nekoliko vanserijskih asistencija, ali procenti su mu bili vrlo loši, poenterski je podbacio... Ipak, kako rekosmo, imao je ko da nosi Crvenu zvezdu na ovoj utakmici, a da to nisu bili ni Nedović, ni Vildoza, ni Petrušev koji su pošteđeni veće minutaže. To je sigurno nešto što može da obraduje Duška Ivanovića jer im je neophodan razigran, a pritom odmoran roster pred duplo kolo Evrolige.Zvezda je bez većih amplituda odradila ovaj meč – praktično s ravnom linijom. Ravnomerno raspoređeni poeni u dva poluvremena. Nije bilo padova u igri, odbrana je bila na zavidnom nivou, a sam ishod meča vrlo rano je određen.

Šampiona ABA lige je do 15. pobede u regionalnom takmičenju predvodio Dalibor Ilić sa 16 poena, 15 je dodao Ognjen Dobrić, dok je 14 upisao Stefan Lazarević. Kada je reč o FMP-u, Valinskas se apsolutno istakao sa 20 poena i, uz Boa Biča (11p) bio je jedini dvocifreni kod ekipe koja je do ove runde bila trećeplasirana.

FMP – Crvena zvezda 84:99 (19:24, 23:30, 24:24, 18:21)

Dvorana: FMP Arena, Železnik, Beograd. Sudije: Marko Juras, Marko Pecelj, Miloš Hadžić.

FMP: Bič 11, Pavićević 6, Stepanović 2, Šaranović 8, Matović 5, Izundu 6, Vuković, Janković 6, Dženkins 7, Vujičić 3, Manojlović 8, Valinskas 22. Trener: Nenad Stefanović.

Crvena zvezda: Holand 10, Vildoza 2, Lazarević 14, Kampaco 8, Mitrović 8, Dobrić 15, Raduljica, Ivanović 2, Ilić 16, Nedović 10, Petrušev 9, Bentil 5. Trener: Duško Ivanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati