Košarka

Milan Zarić

28. 01. 2023. 23:30 1

Embid nadigrao Jokića, Denver prosuo plus 15

Košarkaši Filadelfije i Denvera su odigrali spektakularan meč u NBA ligi, koji se na kraju pretvorio i duel Džoela Embida i Nikole Jokića, a koji je pripao centru File, budući da je sjajnom partijom u potpunosti nadigrao srpskog asa. Na kraju su Siksersi došli do pobede, slavili su sa 126:119, iako su tokom većeg dela meča morali da jure zaostatak i od 15 poena iz treće četvrtine.

Nikola Jokić, dvostrukio uzastopni MVP NBA lige, odigrao je još jedan dobar  meč, koji je okončao sa 24 poena, ali i devet asistencija i osam skokova za 38 minuta na parketu.

Međutim, bitku na ovom meču je izgubio, onu protiv Embida, glavnog protivkandidata za MVP titulu. Centar Filadelfije je jednostavno zatrpao koš Denvera, pa je na kraju na svom kontu imao 47 poena, a taj učinak je začinio i sa 18 skokova. Impresivno!

Kada je o samom meču reč, sve se odvijalo tako da se nazirala pobeda Denvera. Odlično su Nagetsi otvorili utakmicu, tokom celog prvog poluvremena vodili, imali su plus 10 u prvoj četvrtini, da bi na poluvreme otišli sa velikih 15 razlike, pritom ubacivši rivalu čak 73 poena za 24 minuta.

Međutim, u nastavku se sve promenilo. Filadelfija je često znala da priđe, ali se Denver udaljavao na bezbednu prednost, pa se činilo da Nikola Jokić i drugovi mogu kad god to požele da pojačaju gas i pobegnu rivalu. Jer, kada god bi rival prilazio na par poena zaostatka, usledio bi odgovor i odlazak na onih najvećih plus 15 (99:84).

Ali, na udar Siksersa u poslednjoj deonici nije bilo odgovora. Jednostavno, sve je Embidu i saigračima polazilo od ruke, ušli su u furioznu seriju, pa su od egala otišli na osam poena viška, kada su i prelomili meč.

Doduše, Denver je probao da se vrati, prišao je na 120:117, da bi onda usledila mini serija od 5:0, koja je i ređila meč. Na kraju Filadelfija je slavila sa 126:119, a Embid je dobio ovu bitku protiv Jokića...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati