Košarka

Direktno.rs

26. 01. 2023. 22:58 0

Spektakl u El klasiku: Real bacio na kolena Barsu

Košarkaši Reala savladali su ekipu Barselone sa 91:86 posle produžetaka, u okviru 21. kola Evrolige.

Barselona je od samog starta je ušla u meč sa većom željom, što je bilo potvrđeno svega šest minuta kasnije, kada je Barsa došla do prve dvocifrene prednosti. Veseli, Satoranski i Laprovitola, stvarali su velike probleme za odbranu Madriđana, koji su na krilima Deka i Muse, uspeli da se vrate i smanje zaostatak do kraja prvog perioda, koji je okončan rezultatom 20:16.

Ništa Real nije mogao ni u nastavku protiv raspoloženih i rastrčanih košarkaša Barselone, dok je u redovima madridskog tima isti duo bio najraspoloženiji - Dek i Musa. Njima se priključio i gorostasni Tavares, koji je u nekoliko navrata zaista bio nepremostiva prepreka za gostujući tim.

Barselona je potpuno kontrolisala dešavanja na parketu, i imala je prednost sve do poslednje deonice, kada je na scenu stupio Serhio Ljulj. Iskusni košarkaš je pogodio nekoliko važnih šuteva za tri poena, što je "ekspresno" vratilo Real u igru, a na kraju, ispostavilo se, i odvelo u produžetke.

Mogao je Real i do pobede i bez produžetaka, ali je upravo Ljlj napravio grešku u koracima na dve sekunde pre kraja, ali srećom po njega i "kraljeve", ni Barsa to nije iskoristila. Kada je reč o produžecima, Real je delovao mnogo bolje, nego tokom prethodnih 40 minuta. Imali su dosta pametnije ideje u napadu, i iako je delovalo da će na kraju lagano pobediti, ipak se ušlo u novu dramatičnu završnicu.

Ipak, na kraju je Real upisao važnu pobedu, dok je Barsa doživela bolan poraz, s obzirom na to da je vodila tokom čitavog meča. Najraspoloženiji u ekipi Reala bio je Gabrijel Dek sa 23 poena, a pratio ga je Serhio Ljulj sa 19, dok je u ekipi Barselone Mirotić bio najefikasniji sa 17, a Jan Veseli i Tomaš Satoranski ubacili su po 12 poena.

Real je ovom pobedom došao do skora 14-7, dok je Barselona ostala na 13 pobeda i 8 poraza.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati