Košarka

M. Z.

23. 01. 2023. 19:46 1

Zvezda se namučila u derbiju, ali srušila Slovence

Košarkaši Crvene zvezde rešili su derbi 16. kola ABA lige u svoju korist, pošto su u dvorani "Aleksandar Nikolić" savladali Cedevitu Olimpiju sa 100:95.

Zvezdu su do pobede predvodili Fakundo Kampaco sa 19, Ognjen Dobrić sa 18 i Luka Vildoza koji je ubacio 15 poena. U ekipi Cedevite Olimpije najefikasniji bio je Jogi Ferel sa 22 poena.

Meč je odlično započeo Bentil sa pet poena, odgovorili su trojkama Ferel i Jeremić, a nakon nekoliko uzasopnih grešaka trener crveno-belih Duško Ivanović odlučio je da iz igre izvede Bentila posle samo tri minuta i umesto njega uvede Lazarevića.

Gosti su sjajno šutirali za tri poena na startu meča. Prvih 15 poena postigli su šutem sa distance i vodili sa 15:11.

Ipak, Zvezda je do kraja prve četvrtine uspela da preokrene rezultat. Veliku energiju u igru domaćih uneli su Lazarević i Nedović, a kada se Kampaco lakim poenima uveo u igru, crveno-beli su nakon prvih 10 minuta vodili sa 26:23.

Trener Ljubljančana Jurica Golemac odlučio je da svoju ekipu postavi u zonsku odbranu, što je gostima dalo rezultat. Petrušev je promašio dva zicera, a Radović na drugoj strani ubacio dve trojke za prednost gostiju - 31:28.

A onda je stvari u svoje ruke preuzeo Kampaco. Ubrzao je tempo argentinski plejmejker i postao neuhvatljiv za goste, ubacivši 14 poena u prvom delu i poništvši čak 11 ubačenih trojki Cedevite Olimpije za Zvezdino vođstvo na poluvremenu - 55:49.

Ipak, najupečatljivi potez u uvodnih 20 minuta izveo je Luka Vildoza koji je pogodio trojku sa svoje polovine u poslednjoj sekundi prvog dela.

Sjajno je Zvezda ušla u drugo poluvreme. Pojačali su igru u odbrani igrači Duška Ivanovića, a poenima Lazića, Petruševa i Dobrića posle samo tri minuta igre došli do 12 poena prednosti - 64:52.

Kada se ovom trilingu priključio i Mitrović, crveno-beli su za tili čas imali ogromnih 76:59 na polovini treće četvrtine.

Ipak, uspela je Cedevita Olimpija da dobro finišira treću deonicu. Nova, 15. ubačena trojka koju je pogodio Jeremić pokrenula je goste koji su košem Adamsa vratili jednocifreni zaostatak (81:72), ali je Zvezda preko Petruševa vratila osetnu prednost - 84:72.

Vratio se Kampaco na parket na početku poslednje četvrtine i odmah pogodio trojku kojom je dodatno svoj tim približio pobedi.

Nakon trojke Kampaca usledilo je nekoliko "praznih" minuta koje su prekinuli novim trojkama Murić i Adams tako približili goste na osam poena zaostatka - 91:83 na šest minuta pre kraja.

A kada su trojke pogodili Alibegović i Ferel, Ljubljančani su došli na samo četiri poena minusa - 93:89 i tako primorali trenera crveno-belih Ivanovića da zatraži tajm-aut.

Nakon tajm-aut Zvezda je pojačala u odbrani, ali je u napadu "šrkipalo". Tako je Cedevita Olimpija na dva minuta do kraja ostala na četiri poena minusa, a onda je Dobrić "pocepao" mrežu i trojkom prelomio utakmicu.

Usledili su i poeni Petruševa kojima je domaćin stigao do 100 poena.

CRVENA ZVEZDA - CEDEVITA OLIMPIJA 100:95 (26:23, 29:26, 29:23, 16:23)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Gledalaca: 7.194. Sudije: Tomislav Hordov, Luka Kardum, Bojan Kruljac.

CRVENA ZVEZDA: Holand, Vildoza 15, Lazarević 6, Kampaco 19, Mitrović 8, Lazić 6, Dobrić 18, Ivanović 2, Nedović 8, Kuzmić, Petrušev 13, Bentil 5.

CEDEVITA OLIMPIJA: Rebec 6, Ferel 24, Radović 8, Jeremić 16, Alibegović 14, Murirć 6, Mulalić, Adams 16, Gnjidić, Omić 5.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati