Košarka

M. Z.

22. 01. 2023. 21:23 0

Partizan preslišao "studente": Stotka u Podgorici

Košarkaši Partizana produžili su seriju pobeda u ABA ligi, pošto su u 16. kolu regionalnog takmičenja savladali Studentski centar sa 100:81.

Partizan sada ima skor 14-2 na prvom mestu, a Podgoričani su prekinuli seriju od tri pobede, pa sada imaju skor od sedam pobeda i devet poraza na sedmoj poziciji na tabeli.

Partizan je na ovom gostovanju nastupio bez izraelskog plejmejka Jama Madara koji nije bio u sastavu, a njegovo mesto zauzeo je Vladimir Brodžijanski.

Crno-beli su dobro započeli utakmicu, poveli sa 17:9 tokom prve četvrtine, ali je u finišu tog dela igre i početkom drugog kvartala domaći tim zaigrao znatno bolje, uspeo da napravi preokret i da povede sa 31:24.

Ali, odmah posle tajm-auta trenera Obradovića gosti su ponovo uhvatili svoj ritam igre, napravili seriju 10:0 i vratili rezultatsku prednost koju su održali do kraja meča.

Do poluvremena Partizan je već imao plus 11 - 51:40, a nastavak meča doneo je rutinsko održavanje stečene prednosti.

Ono što navijače Partizana i trenera Obradovića može da raduje uoči predstojećeg evroligaškog derbija protiv Crvene zvezde, to je da Džejms Naneli nagoveštava povratak u šutersku formu.

On je pogodio četiri trojke iz šest pokušaja i pokazao da se na njega ponovo može ozbiljno računati.

Naneli je utakmicu završio sa 12 poena, a najefikasniji u ekipi Partizana bili su Anđušić sa 17 poena (trojke 3/3), Lesor sa 15 poena i 10 skokova, Dante Egzum sa 16 poena i pet asistencija i Trifunović sa 11 poena.

U Studentskom centru su se izdvojili Tasić sa 17 i Megi sa 16 postignutih poena.

STUDENTSKI CENTAR - PARTIZAN 81:100 (23:22, 17:29, 22:22, 19:27)

Dvorana: "Morača". Gledalaca: 2.500. Sudije: Milan Nedović, Marko Juras, Radoš Savović.

STUDENTSKI CENTAR: Džekson 12, Megi 16, Pavlićević 3, Ivanović, Vučeljić 4, Slavković 11, Hadžibegović 9, Goranović, Tasić 17, Ivišić 3, Drežnjak 6, Dogan.

PARTIZAN: Vukčević 6, Ledej 7, Avramović, Oanter 6, Smailagić 2, Papapetru 6, Egzum 16, Brodžijanski, Naneli 12, Lesor 15, Trifuunović 13, Anđušić 17.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati