Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

20. 01. 2023. 20:47 3

Zvezda ispustila pobedu u Kaunasu

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su 71:66 (20:14,18:16,12:26,21:10) od litvanskog Žalgirisa u 20. kolu Evrolige. Crveno-beli su ubedljivo gubili u prvoj polovini meča, da bi se tokom druge u potpunosti vratili i preokrenuli meč, ali Žalgiris ipak uspeva da se povrati u poslednjem minutu utakmice i ostvari pobedu.

Sada Zvezda ima skor 10-10 i zajedno sa Efesom i Valensijom deli od devetog do 11. mesta na tabeli, dok Žalgiris ima 12 pobeda i osam poraza, koliko i četvrtoplasirani Monako. Tokom prvog poluvremena Zvezda je bila neprepoznatljiva u napadu. Žalgiris je od starta preuzeo kontrolu dešavanja na terenu, poveo je sa 18:9 krajem prve deonice, a Zvezdu je u tom delu igre predvodio centar Ognjen Kuzmić sa pet poena i tri skoka.

Branko Lazić je probio led kada su u pitanju Zvezdine trojke, ali Nedović je bio van šuterskog ritma, ni Vildoza se nije napadački isticao, ni Petrušev nije bio u svom uobičajenom ritmu tokom prvog poluvremena, što je Zvezdi prilično otežavalo posao. Na drugoj strani, Zvezdino nesuđeno pojačanje Akile Polonara je ušao u šutersku seriju, završio je prvo poluvreme sa deset poena, a Žalgiris je posle 20 minuta igre vodio sa 38:30.Početak drugog poluvremna bio je ohrabrujući za crveno-bele. Ono što im je najviše nedostajalo u prvom poluvremenu, a to je šut za tri poena, konačno je počelo da dolazi do izražaja. Bentil je otvorio Zvezdinu trojkašku seriju, nastavio ju je Vildoza, pa Nedović, i Zvezda je posle tri i po minuta igre u trećem kvartalu prišla na 42:41. Propustila je Zvezda zatim priliku i da povede, a domaći su to kaznili trojkom za vođstvo od 45:41.

Ali, nisu crveno-beli dozvolili da im se dogodi nešto slično onome u prvom poluvremenu, smanjivala je razliku i bilo je samo piutanje vremena kada će da povede. To se dogodilo na oko minut i 20 sekundi pre kraja treće četvrtine, kada je Petrušev poentirao za 51:50 u korist Crvene zvezde. Stefan Lazarević je u tom periodu imao nekoliko izvanrednih poteza, i u napadu i u odbrani, kada je iznudio Polonarin faul u napadu, a odmah zatim Petrušev ponovo pogađa za 53:50. Brazdejkis zatim promašuje zicer, a uz zvuk sirene na kraju treće deonice Dobrić pogađa trojku za 56:50!Na startu poslednje četvrtine Butkevičijus je prepolovio Zvezdinu prednost, ali Petrušev se raspucao i crveno-beli su uspešno održavali razliku od oko pet poena u svoju korist. Na oko šest minuta pre kraja, Petrušev je pogodio za "plus sedam", bilo je i 62:55 za Zvezdu. Usledio je period nove napadačke krize crveno-belih, ali to domaći u početku nisu koristili na pravi način, Zvezdina odbrana je dobro funkcionisala sve do ulaska u poslednja dva minuta, kada je Dimša pogodio trojku za izjednačenje na 64:64.

Utakmica je tada ušla u dramatičnu završnicu. Duško Ivanović je reagovao tajm-autom, ali to nije odmah donelo rezultat, Ulanovas pogađa novu trojku za Žalgiris koji je poveo prvi put posle treće četvrtine - 67:64. Zvezda ponovo gubi loptu, a Ulanovas na 36 sekundi pre kraja pogađa još jednu trojku i rešava meč - 70:64.Petrušev na kraju najefikasniji u Zvezdi sa 16 poena (7/9 za dva), a u Žalgirisu Ulanovas 13, Smits i Polonara po 10 poena, pri čemu je Polonara svih 10 upisao u prvom poluvremenu.

Žalgiris – Crvena zvezda 71:66 (20:14, 18:16, 12:26, 21:10)

Dvorana: Žalgirio arena, Kaunas, Litvanija. Sudije: Perez, Kovalski, Perandi.

Žalgiris: Hejs 6, Šmits 10, Ulanovas 13, Butkevičijus 7, Lekavičijus 7, Brazdeikis 7, Polonara 8, Birutis 2, Dimša 7, Tejlor 2. Trener: Kazis Maskvitis.

Crvena zvezda: Petrušev 16, Mitrović 2, Nedović 11, Dobrić 5, Lazić 3, Marković, Vildoza 9, Kuzmić 5, Lazarević 2, Holand 3, Bentil 8, Ivanović. Trener: Duško Ivanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati