Košarka

Direktno.rs [ Izvor: večernji list ]

24. 12. 2022. 10:18 25

Vujošević: Ova vlast me se plaši!

Očigledno je da se boje da bi mojim angažmanom naljutili državu i sponzore, odnosno, tačnije rečeno, državu koja im osigurava sponzore - rekao je Duško Vujošević, jedan od naših najtrofejnijih trenera, u razgovoru za „Večernji list“.

Istakao je da nije strastveni navijač.

- Nisam strastveni navijač, samo sam strastveni trener. Ali naravno da navijam za Partizan, pa i kada igra s Crvenom zvezdom. A zapravo uvek najviše navijam za klub u kom radim, a to je sada Studentski centar Derbi u Podgorici, premda nisam trener.

Govorio je o monografiji koju priprema i koja će predstaviti njegovu zbirku umetničkih dela.

- Nisam kupovao ni jahte, ni kuće, nego sam novac zarađen u košarci, a koji je ipak bio mnogo veći od onog što zarade doktori, inženjeri ili radnici, trošio na zbirku knjiga i slika. To traži dosta velike žrtve, ali je i privilegija. Trenutno pripremam monografiju te zbirke. Jedan umetnički fotograf snimio je sve slike, jedan tekst ću napisati ja, a dva likovni kritičari. To mi je važno, jer mislim da je to zbirka od nacionalnog značaja i moj plan je da je moj sin zadrži i dalje razvija. Normalno, kada god je neko tražio bilo šta iz moje zbirke za izložbe, smatrao sam svojom obavezom da ta dela dam na uvid javnosti, a tako će biti i ubuduće.

Otkrio je da je u profesionalnom smislu isteran iz Srbije.

- Tačno je. Sa obzirom na moje zdravstveno stanje, bilo bi logično da ja danas budem zadužen za mlađe selekcije Partizana, ali očigledno je da se oni boje da ne bi mojim angažmanom naljutili državu i sponzore, odnosno, tačnije rečeno, državu koja im osigurava sponzore. A šta će biti u budućnosti, nisam vidovit. Uvek sam imao svoj stav, ponos i čast, a to je danas luksuz koji se skupo plaća.

Dotakao se u novca kog ima sve više i u srpskoj košarci.

- I u košarku je u međuvremenu ušao veliki novac, mnogo veći nego u to vreme. Teško je napraviti rezultat bez novca, ali, što bi rekao Božo Koprivica, nisu partizani na Sutjesci imali veći budžet od Nemaca, pa su opet pobedili. Znači, ne zavisi sve od novca, ali bez njega je teško raditi. Partizan koji sam ja vodio svake je godine prodavao najbolje igrače i s novima opet imao odlične rezultate. To je bilo jako teško, a sada bi bilo još teže zato što je veliki novac ušao u sport i u košarku. Znamo da ne pobeđuje i ne postaje prvak uvek onaj najbogatiji koji je uložio najviše novca, ali bez njega je teško ostvarivati velike rezultate- rekao je, između ostalog, Vujošević za „Večernji list“.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati