Košarka

[ Izvor: Mozzartsport ]

09. 12. 2022. 07:07 1

Jokić razneo Portland (VIDEO)

Kakva utakmica, kakva završnica i kakva ludnica u Portlandu! Već je dobrano otkucao Dame time, Dejmijan Lilard se šepurio dalekometnim trojkama u finišu meča na jednu loptu, Denver je 9,3 sekundi pre kraja bio pred porazom, ali poslednji napad Nagetsa nije rešavao njihov najbolji poenter Nikola Jokić, već u odlučujućoj četvrtini razgoropađeni Džamal Mari.

Trojka preko ruke u poslednjoj sekundi kao kap za pobedu Nagetsa i prekid perioda u narodu poznatog po tome što Lilard postaje mašina nesposobna da promaši bitne šuteve - 120:121. Jokić je utakmicu završio sa 33 poena i deset skokova dok mu je samo jedan asistencija nedostajala za tripl-dabl, ali bićemo iskreni i priznati da je kada se utakmica lomila veći doprinos dao Mari.
Pritom ne mislimo isključivo na pogodak za pobedu, već na šest poena kojima je u uvodnim minutima poslednje deonice prvo pomogao gostima da uhvate priključak za Trejl Blejzersima, da bi baš nakon prve Lilardove najave Dame time-a i dalekometne trojke za 115:114, on šutem sa distance vratio Denver u vođstvo koje se još par puta menjalo do kraja utakmice.

Na Marijeve poene, odgovorio je Anfernii Simons. Momak koji je do tada imao šut iz igre 2-11 i svega četiri poena, odveo je Portland na 117:116, nakon čega je Nikola Jokić preuzeo odgovornost. Sreća je pogledala Denver je njegov promašaj iz odbojke u koš sproveo Eron Gordon. I onda detalj posle kojeg je delovalo da Denveru nema spasa. Lilardova step-bek strela sa devet metara pocepala je mrežicu. Plejmejker domaćina je samouvereno gestikulirao na svoj zamišljeni sat i pokazivao da je njegovo prepoznatljivo vreme došlo, a Denverovo isteklo. Prevario se. Njegovu terapiju ponudio mu je Džamal Mari!

Brutalnu utakmicu odigrao je plejmejker Portlanda. Isporučio je u koš Denvera 40 poena, devet trojki iz 17 pokušaja, uhvatio četiri lopte i podelio čak 12 asistencija, ali iz svog Moda centra nije izašao kao pobednik. Zapravo su on i njegovi saigrači poslužili Denveru da u muškoj borbi prekine seriju od tri poraza.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati