Košarka

[ Izvor: Mozzartsport ]

21. 11. 2022. 06:04 0

Denver bez Jokića zaledio Dalas (VIDEO)

Denver je stigao desetkovan u Teksas na noge Luki Dončiću i drugovima. Bez Nikole Jokića, Džamala Marija, Arona Gordona, Kolina Gilespija i Iša Smita, tim iz Kolorada je bio prežaljen, ali je u dramatičnoj završnici serijom 5:0 stigao do pobede u Dalasu - 98:97 i prekinuo seriju od dva poraza.

Bonis Hiland je zamenio Jokića i Marija kao lider tima,igrao je sjajno. Većim delom meč gosti iz Kolorada su vodili, bili bolji. Džoš Grin i Luka Dončić su se probudli u poslednjoj četvrtini, ali su Nagetsi imali više nerava u završnici. Majkl Porter je 55 sekundi pre kraja trojkom preokrenuo rezultat - 98:97. To je zanimljvo bio i konačan rezultat. Dalas u dva navrata nije uspeo da dođe do poena i pobede pred svojim navijačima.

Hiland je postigao 29 poena. Pratili su ga Majkl Porter sa 14 i Brus Braun sa 12 poena. Luka Dončić nije imao svoje veče. Postigao je, za njega, samo 22 poena, uz 43 odsto šut iz igre, a imao je i devet skokova i osam asistencija. Džoš Grin je šutevima za tri poena držao Dalas u igri. Ubacio je šest puta za tri poena iz sedam pokušaja, na kraju imao 23 poena. Odličan je i bio i nekadašnji košarkaš Partizana Davis Bertans sa 15 poena. Letonac je pogodio četiri trojke iz pet pokušaja, ali nedovoljno da se dobiju Nagetsi.

Šampion Golden Stejt mučio se sa očajnim Hjustonom, ali u finišu su Stef Kari i drugovi slomili otpor Roketsa – 127:120. Šutersku rapsodiju imao je Klej Tompson koji je postigao čak 41 poena, uz četiri skoka i tri asistencije. Fantastičan je bio u šutu za tri poena, pogodio je 10 puta iz 13 pokušaja. Pratio ga je Stef Kari koji je imao 33 poena, ali i čak 15 asistencija. Tri skoka su mu falila za tripl-dabl učinak. Kevin Porter sa 30 oena je bio najbolji kod tima iz Teksasa.

Klivlend je izašao iz krize. Kavsi su u Ohaju razbili silno oslabljeni Majami sa 113:87. Mladi Srbin Nikola Jović imao je solidan učinak od sedam poena, četri skoka i pet asistencija za čak 31 i po minut na parketuu dresu Hita. Tim s Floride je bio desetkovan na ovom meču, nije bilo u sastavu glavnih zvezda Džimija Batlera i Viktora Oladipa, a nisu igrali ni Haslem, Hiro, Vinsent i Jurceven.

NBA – REZULTATI

Sakramento – Detroit 137:129

/Foks 33 – Ajvi 24/

Vašinngton – Šarlot 106:102

/Kuzma 28 – Ubre 23/

Bruklin – Memfis 127:115

/Durant 26 - Bruks 31/

Kivlend – Majami 113:87

/Garland 25 - Adebajo 21/

Hjuston – Golden Stejt 120:127

/Porter 30 - Tompson 41/

Dalas – Denver 97:98

/Grin 23 - Hiland 29/

Los Anđeles Lejkers – San Antonio 123:92

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati