Košarka

Milan Zarić

06. 10. 2022. 10:10 0

POČINJE Večiti zajedno u Evroligi: Ko to da propusti?

Čekali su dugo, čini se i predugo poklonici igre pod obručima da se najbolja evropska košarka vrati. I dočekali su - nova sezona Evrolige počinje posle malo manje od pet meseci pauze, a u kojoj će učešće uzeti dva naša najveća kluba, Crvena zvezda i Partizan. I sve to, naravno, samo u prenosima na kanalima Sport kluba.

Devet godina smo čekali da izgovorimo ovu rečenicu - Srbija ima dva predstavnika u Evroligi. Poslednji put dva naša kluba branila su boje Srbije u sezoni 2013/14, kada su, kao i sada, Crvena zvezda i Partizan bili deo evropskog krema. Tada su crno-beli otišli u Top 16 fazu, crveno-beli u tome nisu uspeli, međutiim ova sezona je nešto drugačija od te, jer će večiti imati 34 zagarantovane evropske utakmice. Nadamo se i više od toga...

Nova sezona počinje u četvrtak, međutim petak će biti dan koji je "zakucan" za one koji navijaju za Crvenu zvezdu i Partizan. Inače, nova sezona počinje u četvrtak od 20 sati mečevima Asvel - Milano i Panatinaikos - Real, dok će večiti dan kasnije na gostovanja, a sve to možete da pratite ekskluzivno uz prenose na Sport klubu samo uz SBB.

Prva će na teren Zvezda, koja nije mogla da ima teži posao na startu sezone. Jer, u petak od 19.30 sati gostovaće aktuelnom šampionu Evrope Efesu. Nameriće se na Vasilija Micića, Šejna Larkina i ostale zvezde "pivara", i to u dramatično drugačijem sastavu u odnosu na prošlu sezonu.

Najveća promena je svakako na klupi, pa će ekipu umesto Dejana Radonjića, koji je prešao u Panatinaikos, voditi mladi Vladimir Jovanović. Uz to, Zvezdu su napustili Nikola Kalinić, Nejt Volters, Dejan Davidovac, Ostin Holins... Dakle, sve sami nosioci igre iz prošle sezone.

Ali su zato došli Nemanja Nedović, Miroslav Raduljica, Hasan Martin, Ben Bentil, Džon Holand... koji će pokušati da donesu kvalitet više i možda i dođu do senzacije u Istanbulu.

Problem za sada jeste neuigranost, pogotovo što je polovinom septembra i okončan Evrobasket, ali igrači se rađaju upravo na ovakvim utakmicama. A da li će Zvezda uspeti da napravi čudo u Turskoj, saznaćemo u petak od 19.30 sati uz prenos na Sport klubu 1.

Pola sata kasnije (20) - dugo očekivani momenat za one kojima je crno-bela boja u srcu. Jer, upravo će tad Partizan, posle pauze od nekoliko godina ponovo da bude deo elite, ponovo će navijači da čuju dobro poznate taktove "I feel devotion"!

Na startu, reklo bi se, izabranike Željka Obradovića, čeka neugodno gostovanje, jer im je rival berlinska Alba, koja je znala da muči jače od sebe prošlih sezona.

Partizan će ovaj meč dočekati, baš kao i večiti rival, u drastično promenjenom i, mora se reći, jačem sastavu nego što je to bio slučaj u prošloj godini. Nosioci igre su ostali, u ekipi su i dalje Kevin Panter, Zek Ledej, Aleksa Avramović, Matijas Lesor... A njima su pridodati iskusni i provereni igrači, poput Dantea Eksuma, Janisa Papapetrua, Džejmsa Nanelija, Danila Anđušića.

Nema nikakve dileme, doneće ekstra kvalitet, a koliko ovaj tim može, taj odgovor ćemo dobiti u petak od 20 sati uz prenos na drugom programu Sport kluba. Problem za crno-bele, mora se i to dodati, jeste problem sa povredama, pa Obradović neće moći da računa na Aleksu Avramovića i Alena Smailgaića.

Dakle, najbolja evropska košarka se vratila! Pa, vežite se, polećemo...

EVROLIGA, 1. KOLO

ČETVRTAK

20.00 Asvel - Milano
20.00 Panatinaikos - Real Madrid
20.05 Makabi - Žalgiris
20.30 Bajern - Fenerbahče
20.30 Valensija - Baskonija

PETAK

19.30 Efes - Crvena zvezda
20.00 Alba - Partizan
20.30 Barselona - Olimpijakos
20.30 Virtus - Monako

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati