Košarka

[ Izvor: Sportske.net ]

04. 10. 2022. 11:35 8

ZEMLJOTRES Partizan želi Kampaca!

Dvostruki osvajač Evrolige sa Real Madridom, srebrni na Svetskom prvenstvu 2019. sa Argentinom i osvajač brojnih individualnih priznanja kroz karijeru, argentski plejmejker Fakundo Kampaco velika je želja Partizana, javlja ruski sportski novinar Artem Komarov.

Kako je naveo, Partizan je bivšem saigraču Nikole Jokića u Denver Nagetsima ponudio jednogodišnji ugovor.

Nakon što je objavljeno da će Aleksa Avramović zbog povrede šake pauzirati do kraja godine, spekulisalo se da će Partizan krenuti po još jednog plejmjkera, a izbor nije bio težak kada se u igri pojavilo ime Fakunda Kampaca.

Momak rođen 1991. godine u Kordobi, visok je 178 centimetara, igra na poziciji organizatora igre i iza sebe ima fantastičnu karijeru.

Sve je počelo iz argentinskog Penjarola u kome je 2008. godine zaopočeo profesionalnu karijeru. U rodnoj zemlji igrao je šest godina, da bi se 2014. preselio u Evropu i potpisao za veliki Real Madrid.

Argentinski plej bio je deo "kraljevskog" tima koji se 2015. godine okitio titulom prvaka Evrope, ali tada Kampaco nije imao veliku ulogu. Naredne sezone poslat je na pozajmicu u Mursiju, gde je stekao reputaciju u Španiji i vratio se u Real 2017. kao vrhunski košarkaš.

Sjajno je igrao Kampaco od povratka, bio je četvrti najkorisniji igrač ACB lige u sezoni 2017/18 i predvodnik ekipe Pabla Lasa koja je u Beogradu savladala turski Fenerbahče za novu titulu najboljeg na Starom kontinentu. Kampaco je u toj sezoni beležio skoro osam poena i 4,5 asistencije po meču.

Na Svetskom prvenstvu 2019. u Kini Kampaco je predvodio Argentinu do svetskog srebra sa 13,3 poena i 7,8 asistecija po utakmici.

Na sjajne igre plejmjkera nisu ostali imuni i Denver Nagetsi koji su ga angažovali 2020 godine. Argentinac je prethodne dve godine proveo u Koloradu i imao prosek od 5,6 poena i 3,4 asistencije u najjačoj ligi na svetu.

Kampaco je trenutno slobodan igrač, a pored Partizana, za njegove usluge interesuje se i njegov bivši klub Real iz Madrida.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati