Košarka

Milan Zarić

02. 10. 2022. 18:48 0

Cibona nemoćna: Partizan protutnjao kroz Zagreb

Košarkaši Partizana dominantnom igrom su započeli novu sezonu, pošto su u prvom kolu ABA lige u gostima preslišali Cibonu - 105:81.

Crno-beli su već u prvom kolu regionalnog šampionata pokazali kakve su im ambicije ove sezone, da će jurišati na tron na Jadranu, a Cibona je u balkanskom klasiku bila nemoćna da to spreči.

Doduše, izabranici Željka Obradovića su nešto sporije ušli u meč, Cibona ih je mučila u prvoj četvrtini, u kojoj su "vukovi" imali i osam poena viška (24:16). Međutim, crno-beli su u finišu deonice uspeli da se vrate, pa su na prvi obavezni odmor otišli sa minus jedan.

I ta prva četvrtina kao da je prenula košarkaše Partizana. Obradović je tražio dobitnu kombinaciju na terenu i čini se da ju je pronašao kada je Janisa Papapetrua gurnuo nešto više pod koš. Zaustavljeni su tada pokušaji "vukova", dok su crno-beli bili znatno opasniji u napadu, što se pokazalo i kroz rezultat.

Naime, Partizan je bio surov u drugoj deonici, rešio ju je u svoju korist sa 33:15 i otišao je na poluvreme sa 17 poena prednosti. Praktično, već je sve tada bilo gotovo...

Ali, nisu se crno-beli opustili, niti je tako nešto dopuštao Željko Obradović. Bili su Beograđani na visokom nivou, nisu dozvolili Ciboni da se približi - naprotiv, napravili su još veću razliku, pa su u finišu treće četvrtine došli do velikih plus 25 - 82:57.

Poslednjih 10 minuta bilo je samo odrađivanje posla, crno-beli su rutinski priveli posao kraju i slavili sa 105:81. Na taj način su furiozno započeli sezonu u ABA ligi, u kojoj su kao cilj postavili osvajanje prstena.

CIBONA - PARTIZAN 81:105 (26:25, 15:33, 19:24, 21:23)

Dvorana: Košarkaški centar "Dražen Petrović". Gledalaca: 1.000. Sudije: Saša Pukl, Sašo Petek, Tomislav Stapić.

CIBONA: Radovčić 4, Perasović 9, Smajlagić, Majcunić 6, Mazalin 10, Aranitović 9, Baković 9, Kapusta 5, Malešević 10, Ljubičić 19, Bundović.

PARTIZAN: Vukčević 14, Ledej, Koprivica 8, Panter 14, Papapetru 11, Eksum 10, Jovanović 7, Naneli 7, Glas, Lesor 10, Trifunović 14, Anđušić 10.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati