Košarka

Direktno.rs

30. 09. 2022. 09:14 5

Paspalj: Neke stvari su nam zaključane u podrumu

U emisiji "Oko" na RTS, jedan deo razgovora bio je posvećen nedavnom Evrobasketu i neuspehu reprezentacije Srbije koja je eliminisana već u osmini finala posle poraza od Italije 94:86.

Ovo je već druga godina uzastopno da nam Italijani zadaju težak udarac, prošle godine su nas ostavili bez plasmana na Olimpijske igre, ali Žarko Paspalj podseća na još jedan nedavni duel sa Italijanima koji izgleda nije shvaćen na pravi način.

- Kriva je bila ta jedna četvrtina, ali možda ja imam i drugačije mišljenje. Meni se nije sviđala jedna stvar. Imali smo loše iskustvo od prošle godine, izgubili smo jako bitnu utakmicu protiv Italije. Ljudi zaboravljaju da smo pre samo dva meseca dobili Italijane sa četiri poena razlike razlike, ali smo gubili sa petnaest - definitivno za crveno svetlo. Onda smo otišli u Prag i odigrali pet odličnih utakmica, videlo se da ekipa ima potencijal.

- Posle toga tri slobodna dana, došlo se do Berlina. Sigurno su odradili sastanke, treninge, ali imam utisak da nisu dovoljno ozbiljno shvatili i protivnika i način na koji treba da se odigra. To mi je samo zasmetalo. To je vrlo individualna stvar, mislim da tu treneri nemaju velikog uticaja. Na svakom igraču je da uveče zamišlja onog koga treba da čuva, na koji način da ga čuva i šta treba da uradi da bi ekipa dobila - objasnio je Paspalj.

Za razliku od većine reprezentacija na Evrobasketu, naš nacionalni tim nije imao nijednog naturalizovanog Amerikanca u svom sastavu.

- Ja bih rekao da je to makar tematika koju moraš da staviš na sto. Mi je nemamo ni na stolu, kod nas je u podrumu. Ovo je tema za razmišljanje, o ovome treba da se priča. Zašto mi mislimo da više volimo našu zemlju nego ovi drugi svoju? Imamo i pozitivnih i negativnih primera, na kraju i kod nas u ženskoj reprezentaciji. Danas možeš da imaš stranca, sutra ne moraš... Trebalo bi da se sastane neki stručni savet kao proizvod nekih trenera koji se vide na 3-6 meseci, pa da se priča o tome, a ne da se to drži u podrumu - kaže Paspalj.

Počinje nova sezona u AdmiralBet ABA ligi, ali Paspaljev nekadašnji klub Partizan će se posle osam godina takmičiti i u Evroligi.

- Nešto ih nisam puno ni pratio, nisam ih ni video još kako igraju, tako da ćemo malo da sačekamo sa ocenom. Siguran sam da je to Željko zamislio na najbolji način, pa ćemo da sačekamo da vidimo to i da kažemo 'majstore svaka čast, ovo je odlično - zaključio je Paspalj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati