Košarka

M. Z.

27. 09. 2022. 20:43 0

Francuska kao "simbol" uspeha: Neka se ponovi Rio (VIDEO)

Košarkašice Srbije su napravile veliki uspeh, budući da su se plasirale u četvrtfinale Svetskog prvenstva, gde će igrati sa Sjedinjeniim Američkim Državama. Takmičenje u grupnoj fazi okončale su trijumfom protiv Francuske, iste one selekcije koju su naše devojke "tukle" prošle godine u finalu Evrobasketa ili, pak, 2016. godine u borbi za bronzu na Olimpijskim igrama.

Francuska kao da je "suđena" košarkašicama Srbije na velikim takmičenjima, pa su naše devojke upravo preko ove selekcije stizale do najvećih uspeha poslednjih godina.

Setimo se samo prvog velikog uspeha, čiji su potpis stavili tadašnji predsednik KSS Dragan Đilas, selektorka Marina Maljković i potpredsednica KSS zadužena za žensku košarku Ana Joković. Tada je pala Francuska i osvojeno je zlato, da bi samo godinu dana kasnije u Riju došlo do novog uspeha - Srbija je porazila istu selekciju sa 70:63.

Imale su tada naše kraljice veliku podršku sa tribina, a nekako su najglasniji bili Žarko Paspalj, tadašnji predsednik OKS Vlade Divac, potom Dragan Đilas, koji je tada bio predsednik KSS, ali i Ana Joković, potpredsednica našeg Saveza.

Svaki poen su burno propratili, na kraju se i radovali sa našim devojkama... Sada je na scenu stupila neka nova generacija, podmlađena Srbija se nadmeće na Mundobasketu u Sidneju i ne plaši se nikoga.

Takmičenje u grupi je završila sa tri pobede i dva poraza, ali nije imala sreće na žrebu, budući da joj je kao protivnik u četvrtfinalu dodeljena selekcija Sjedinjenih Američkih Država, trenutno najjača selekcija na planeti.

Ali, kao što to reče tokom dana Nevena Jovanović - "nema predaje". Pa, neka ova pobeda protiv Francuske bude najava nekih novih uspeha. Baš kao te 2016. godine na Olimpijskim igrama u Riju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati