Košarka

M. Z.

22. 09. 2022. 06:54 2

Poraz košarkašica na startu SP

Košarkašice Srbije nisu na najbolji način započele učešće na Svetskom prvenstvu u Australiji, pošto su u prvom kolu grupe B poražene od Kanade sa 67:60. Priliku za popravni imaće u petak ujutru (četiri sata), kada će u drugom kolu da odmere snage sa Japanom.

Najbolje u redovima naše selekcije bile su Ivon Anderson sa 18 i Tina Krajišnik sa 17, dok su se u redovima Kanade istakle Aleksander sa 13, Filds sa 12 i Ačonva sa 10 poena.

Košarkašice Srbije nisu loše ušle u meč sa Kanađankama, budući da su u ranoj fazi meča došle do početne prednosti, koja je iznosila pet poena (8:3). Međutim, uspela je Kanada se se vrati, pa smo do kraja prve deonice gledali rezultatsku klackalicu.

Ipak, u drugom kvartalu je Kanada uspela da se odlepi... Ključan je bio finiš poluvremena, u kom su rivalke, ispostavilo se, stekle ključnu prednost, odakle izabranice Marine Maljković nisu uspele da se vrate.

Na veliki odmor su protivnice otišle sa plus 10, što je u dobroj meri usmerilo dalji tok meča. Jer, tu prednost su u trećoj četvrtini ljubomorno čuvale, išle su i do plus 15, kada je postalo jasno da je pred košarkašicama Srbije vraški težak posao u pokušaju da izbegnu poraz.

U tome nisu uspele, na kraju su izgubile sa 67:60, uspevši da u finišu ublaže poraz, pa će priliku za pobedu morati da traže u nekom drugom meču. Prilika za tako nešto je u petak, kada će im rivalke biti košarkašice Japana. Da podsetimo, u grupi sa našim košarkašicama su još Francuska, Australija i Mali, a plasman u četvrtfinale obezbediće po četiri najbolje ekipe iz svake grupe.

KANADA - SRBIJA 67:60 (15:16, 23:12, 16:13, 13:19)

Dvorana: Olimpijski park u Sidneju. Sudije: Ejmi Boner (SAD), Maj Kazuko Forzberg (Danska), Viola Đorđi (Rumunija).

KANADA: Konig, Hil, Nurs 9, Karlton 7, Ačonva 10, Koli 8, Aleksander 13, Amiher 8, Džajls, Filds 12, Kjej, Henson.

SRBIJA: Raca 6, Čađo 5, Jovanović 5, Anderson 18, Stanković 4, Nogić, Topuzović 3, Škorić, Krajišnik 17, Katanić, Zec, Đorđević 2.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati