Košarka

[ Izvor: Sportklub ]

18. 09. 2022. 11:05 0

Španija ili Francuska: Ko će na krov Evrope?

Košarkaši Španije i Francuske će se od 20 časova i 30 minuta boriti za titulu šampiona Evrope. Na ekipu Serđa Skariolo niko nije ozbiljno računao pred turnir, niti ih video kao kandidate za medalju, ali oni su nastavili nestvarni niz od 11 polufinala evropskih prvenstava – poslednji put do poslednjih četiri nisu stigli još 1997, a otad medalju nisu uzeli jedino u Beogradu 2005.

 Sada će juriti svoje četvrto zlato, pošto su prethodno prvaci Evrope bili 2009, 2011. (pobeda nad Francuskom u finalu) i 2015. godine.

- U finalu smo, ali još je posla pred nama. Biće teško finale, ali to nije ništa novo, zar ne? Takve su bile sve naše utakmice dosad, ali mi smo borci i daćemo sve od sebe u svakoj sekundi utakmice - kaže centar Furije Vili Ernangomez.

S druge strane, Francuzi jure četvrtu medalju na prethodnih pet šampionata Evrope, kao i drugo zlato u istoriji, posle 2013. godine, kada su u polufinalu pobedili baš Španiju, a u finalu Litvaniju.
Skariolov tim izgubio je jedan meč u grupi – od Belgije – da bi u nokaut fazi pokazali prilagodljivost, disciplinu i čvrstinu karaktera: protiv Litvanije su okrenuli -11, protiv Finske -15, a protiv Nemačke u polufinalu -10.

Ekipa Vensana Kolea, koji je selektor Francuske od 2009. godine, provukla se i u osmini finala i u četvrtfinalu. Na startu nokaut faze je Turska imala +2, dva bacanja i loptu sa strane na 12 sekundi do kraja, ali je volšebno izgubila meč. U četvrtfinalu je Italija imala +2 i dva penala na 16 sekundi do kraja, ali su i tada Francuzi okrenuli i slavili u produžetku. Ceh je potom platila Poljska u polufinalu, pošto je bilo 95:54.

- Sjajan je osećaj opet biti u finalu, to je san za nas. Nikada nisam osvojio zlatnu medalju – imam mnogo srebnih i bronzanih, ali nedostaje mi to zlato. Ono nam je bilo cilj kada smo počeli pripreme, a sada nas deli još samo jedna utakmica - rekao je centar Francuske Rudi Gober.

Prethodno, od 17.15, za bronzanu medalju boriće se domaćin Nemačka i Poljska, a od 20.30 kreće ono glavno: ko će biti šampion Evrope, Španija ili Francuska?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati