Košarka

[ Izvor: Index.hr ]

17. 09. 2022. 10:17 6

Problem je što Pešić igračima može da bude deda

Od početka Evrobasketa, dok je reprezentacija Srbije ređala pobede u svojoj grupi, jedan od retkih, a možda i jedini koji je javno upozoravao da stvari u našem timu ne stoje najbolje i da bismo na prvoj ozbiljnijoj prepreci mogli da se sapletemo bio je Vlade Đurović, nekada uspešni košarkaški trener.

Mnogi su ga kritikovali što je to govorio, ali se vrlo brzo ispostavilo da su njegova upozorenja bila opravdana. Posle pet pobeda iz pet mečeva u grupnoj fazi, reprezentacija Srbije je zaustavljena već u osmini finala u duelu sa inspirisanom i šuterski odlično raspoloženom Italijom.

Kada su se utisci malo slegli, Vlade Đurović se ponovo oglasio i između ostalog prokomentarisao krah Srbije na Evrobasketu, i to u opširnom i veoma zanimljivom intervjuu za hrvatski ''Index''.

- 'Srbija je bila ubedljiva u najlakšoj grupi u kojoj su uglavnom bile reprezentacije druge ili čak treće evropske klase. Naravno, stvorila se euforija, svi su samo pričali o tome kako ćemo biti prvaci. 'Imamo Jokića, imamo Micića, dovoljno je', govorili su mnogi u Srbiji. E pa, nije dovoljno. Možda bi bilo dovoljno da su tu bili Bogdan Bogdanović, Bjelica i Teodosić, ali i tada bi bilo upitno koju bi medalju uzeli i pitanje je bi li je i s njima uopšte uzeli. No, sigurno je da bi bolje prošli - istakao je Đurović na početku razgovora.

I dalje se polemiše o tome šta bi bilo da je Pešić pozvao Teodosića i da li je to najveća selektorova greška. Đurović smatra da to nije razlog za kritiku Pešića, već nešto drugo.

- Po pitanju Teodosića, napravio bih isto što i Pešić. Miloša ili zoveš ili ga ne zoveš. Ako ga zoveš, mora igrati jer je majstor. Objektivno, Teodosić ne pripada klasi Zorana Slavnića i Saše Đorđevića, blizu je, ali ipak nije tolika klasa. Međutim, u njegovom primeru, nije bilo jačeg igrača. Sve medalje koje je Srbija uzela, uzela ih je na njegov pogon. Stalno se odazivao i bio je pravi majstor, kreacijom, ali i realizacijom. Problem s Milošem nije bio da ne igra odbranu i da se koncepcijski ne uklapa u reprezentaciju. Ne, Teodosić je napravio neke disciplinske prekršaje i to više puta. Kao kapiten to nije smeo da radi i ja bih ga na isti način udaljio kao što je to napravio Pešić. 

- Tu Pešića ne treba kritikovati, ali previše se oslonio na neke igrače koji objektivno nisu mogli dati ono što je on od njih zahtevao. Mnogi će reći da je Srbija imala samo jedan loš dan, onaj protiv Italije. To nije tačno jer su svi rivali u grupi bili nedorasli'', smatra Pešić, a zanimljovo je da su u jučerašnjim saopštenjima i Pešić i predsednik KSS Predrag Danilović istakli da je Srbiju eliminacije koštalo samo deset loših minuta protiv Italije.

Đurović dalje smatra da je Pešić imao i još jedan problem, a to je generacijski jaz sa sadašnjim igračima.

- Drugi problem s Pešićem je njegova dob. Razlika između njega i igrača je 50 godina. Njegov humor u ovoj generaciji ne prolazi kao što je prolazio nekad. Ova ekipa je drugačija, ovi momci su drugačiji. Pešić više nema Gurovića, Bodirogu ili Divca, ovo je potpuno nova generacija i jako je teško biti selektor u tako poznim godinama - smatra Đurović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati