Košarka

[ Izvor: Mozzart sport ]

11. 08. 2022. 22:26 0

NBA povlači broj ŠEST u čast Bila Rasela

Dres sa brojem šest nikada više neće biti dodeljen nijednom igraču u NBA ligi, takvu je odluku doneo vrh najjačeg košarkaškog takmičenja kako bi odao počast nedavno preminulom Bilu Raselu.

Čelnici lige tako žele da na jedinstven način ukažu poštovanje prema najtrofejnijem igraču koji je tokom prebogate karijere osvojio čak 11 šampionskih titula. Jedini sa dvocifrenim brojem prstenova je Raselov dugogodišnji saigrač i takođe legenda Boston Seltiksa Sem Džons.

Kako je takođe istaknuto, svi koji su u protekloj sezoni nosili broj šest na leđima moći će da zadrže isti i u budućnosti, ali više nikada neće biti izdat nijednom novom igraču. To je bitno iz razloga što šesticu trenutno nose Lebron Džejms, Kristaps Porzingis, Lu Vilijams, Aleks Karuzo, Montrezl Herel, Lens Stivenson i drugi.

Pored toga što će šestica zauvek biti povučena iz upotrebe, u planu je da naredna sezona bude posvećena neponovljivom defanzivcu, koji je promenio ulogu centara i izvršio revoluciju igre pod koševima. Kako je najavljeno, svi košarkaši će nositi crni flor na desnom ramenu dresa, dok će na parketima klubova biti istaknut logo deteline sa brojem šest u blizini zapisničkog stola.

Iz Bostona najavljuju niz događaja kojim će pokušati da sačuvaju sećanje na jednog od najboljih igrača svih vremena, a u planu je i posebna linija dresova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati