Košarka

[ Izvor: Sportklub ]

03. 08. 2022. 16:56 1

Pešić: Važno je da budemo zajedno

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić je nakon okupljanja reprezentativaca pričao o ciljevima "orlova", o Evropskom prvenstvu i kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali i o tome zašto u timu nema još dvojice NBA igrača.

Srbija ima dva meča najpre u kvalifikacijama za Svetsko prventvo. Tu će im rivali biti Grčka i Turska, a zatim sledi i Evrobasket, čiju će grupnu fazu igrati u Pragu.

- Nadamo se da ćemo se kvalifikovati da odemo u Berlin, posle toga je svaka utakmica ili pobediš ili ideš kući. Mene to lično ne opterećuje u ovom momentu. Sada moram koliko je moguće sa svim ovim drugarima da ta ekipa bude što spremnija, da stvorimo atmosferu za medelju na Evropskom prvenstvu. Da ne pričamo o nekim velikim planovima, ja bih se koncentrisao da ove planove koje imamo ispunimo do kraja i podignemo samopouzdanje i da budemo spremni za kvalifikacije - rekao je Svetislav Pešić.

On je dodao da su svi igrači sada tu osim Boriše Simanića i Balše Koprivice koji su bolesni, dok Nikola Jović i Aleksej Pokuševski nisu dobili dozvolu iz NBA da treniraju sa "orlovima".

- Oni moraju da se pripremaju za sezonu, pogotovo Jović koji je sada otišao. Većina njih ili dosta njih je dobilo šansu ili će dobiti šansu i da učine ekipu najboljom. Na nivou FIBA nemamo obaveze da igrači snose posledice ako ne igraju za reprezentaciju, to je dobrovoljna odluka igrača. Ako si već odlučio da igraš za reprezentaciju, to znači da avgust provedeš sa reprezentacijom, onda je to dobro, ali moramo da se pridržavamo svih pravila koja važe za reprezentaciju. Na taj način se podiže samosvest i disciplina.

Pešić je naglasio da je veoma važno da atmosfera bude dobra, a da nacionalni tim ima odlične uslove za pripremu.

- U kampu smo svi zajedno kao i uvek, dugo nismo bili svi zajedno, ovde je prvi cilj da se ovi igrači približe, većina nikada nije igrala međusobno. Ako su igrali - igrali su odavno. Veoma je važno da budemo zajedno, da se družimo, da razgovaramo i sa igračima i čitavom ekipom, ne samo za ono što nas očekuje, već i da dođemo do ciljeva koje svaki put treba da ostvarimo“ - kaže Pešić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati