Košarka

Direktno.rs

24. 07. 2022. 21:10 0

"Orlići" se vratili u A diviziju: Pobedili i Island

Muška košarkaška reprezentacija Srbije do 20 godina osvojila je prvo mesto na Evropskom prvenstvu B divizije, pošto je u finalu savladala Island sa 81:67. Tim koji vodi trener Vladimir Jovanović tako je bez poraza završio turnir u Tbilisiju.

Samim plasmanom u finale Evropskog prvenstva B divizije, "orlići" su ostvarili zacrtani cilj - povratak u A diviziju. Međutim, želeli su da sjajne partije u Tbilisiju krunišu i konačnim trijumfom. U toj nameri su i uspeli, pobedivši Island u završnoj utakmici.

Uporni Islanđani naterali su naš tim na petominutni post na početku drugog perioda, kada su serijom 11:0 sasvim solidan kapital "orlića" (23:16) sa kraja prve četvrtine pretvorili u vođstvo (23:27). U jednom trenutku bilo je i 27:34, ali su mladi košarkaši Srbije uspeli da se oslobode pritiska rivala i da prvo poluvreme završe serijom 12:4, što je značilo da na odmor nose prednost od jednog poena (39:38).

U nastavku su se naši momci odigrali mnogo konkretnije. Pet minuta po povratku iz svlačionice otišli su i na plus devet (51:42), što je bio signal da su ponovo uhvatili svoj ritam. Do kraja su uspeli da odbiju svaki nalet rivala i dođu do pobede.

Luka Paunović je sa 17 poena bio najefikasniji, Aleksa Kovačević je dodao 15, na poen manje stali su Vojin Medarević i Mihailo Mušikić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati