Košarka

[ Izvor: Mediji ]

06. 04. 2022. 11:00 0

Evroliga: Postupak protiv Žalgirisa zbog vređanja Srbije

Svi su ispratili šta se desilo prethodne nedelje na meču Crvena zvezda - Žalgiris, a danas su osvanule vesti da je Evroliga je pokrenula disciplinski postupak protiv Žalgirisa zbog dešavanja na meču sa šampinom ABA lige, potvrđeno je iz kluba za beogradske medije. Naime, disciplinski postupak je pokrenut zbog nacionalne i političke provokacije na utakmici u Kaunasu.

Podsetimo, košarkaši Crvene zvezde su na poslednjem evroligaškom gostovanju ove sezone poraženi od Žalgirisa u Kaunasu, a posle utakmice, koja je bila veoma uzbudljiva i puna preokreta, iako bez rezultatskom značaja - mnogo više se govori o stvarima koje nemaju veze sa sportom.

Sve je krenulo tako što je domaća publika zvižducima dočekala igrače srpskog tima jer nisu želeli da drže baner koji su izneli igrači Žalgirisa, koji je bio u bojama ukrajinske zastave i na kojem je pisalo "stop ratu".

Nakon meča se oglasio i krilni centar crveno-belih Luka Mitrović, koji je na društvenim mrežama reagovao zbog poteza navijača litvanskog tima, koji su provocirali crveno-bele NATO zastavom. Sada se pojavio i snimak te situacije, te se vidi da navijači pored ukrajinske, drže i NATO zastavu te skandiraju: "je*i se Srbijo."

Nakon meča se oglasio i Dejan Radonjić, koji je dobio pitanje od tamošnjih novinara da prokomentariše čitavu situaciju, na šta je on poručio da se nada da će brzo doći mir.

Takođe, potrebu da se obrati imao je i Aron Vajt, a onda i njegova supruga, zbog čega se podigla velika prašina, koja se dobrim delom slegla nakon zvaničnog saopštenja kluba sa Malog Kalemegdana.

Zbog svih dešavanja u Kaunasu, crveno-beli su se i zvanično oglasili jer je odloženi meč 21. kola Evrolige uzburkao košarkašku javnost.

- Na našu veliku žalost, naša molba da ne nosimo baner koji nije neutralan nije uslišena (da li pod nečijim pritiscima), a sve nakon toga predstavljalo je politički performans a ne sport, i ozbiljno je narušilo osnovna načela Evrolige i košarke! Zato sada imamo svako moralno i drugo pravo da očekujemo da Evroliga hitno reaguje, pokrene disciplinski postupak i na adekvatan način sankcioniše ovo kršenje osnovnih načela i Bylaws-a Evrolige i da, u skladu sa njim, kazni odgovorne za ispolitizovane i očigledno unapred pripremljene incidentne situacije i maltretiranje naše ekipe, naših navijača i uvrede na račun naše zemlje i našeg kluba u Kaunasu - navodi se, između ostalog, u saopštenju Zvezde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati