Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Mozzartsport ]

20. 01. 2022. 07:37 2

Meč karijere Jokića: 49 poena, 14 skokova i 10 asistencija

Nikola Jokić je odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri, i sa 49 poena, 14 skokova i 10 asistencija doneo pobedu Denver Nagetsima posle produžetka, protiv Los Anđeles Klipersa (130:128). Kakav meč u Bol Areni, kakav duel Nikole Jokića i Ivice Zubca i kakva pobeda Denvera! Ekipa iz Kolorada savladala je Los Anđeles Kliperse posle produžetaka trojkom Erona Gordona 2,2 sekunde pre kraja.

Gordon će zbog odlučujućeg šuta možda i pripasti epitet čoveka odluke, meč vinera, kako god bilo, ali je više nego jasno da je konce igre još jednom vukao Nikola Jokić. Uostalom, srpski centar je prilikom pomenutog šuta i “izbacio” Gordona u ćošak loptom sa jedne na drugu stranu, preko kompletne odbrane Klipersa. Bila je to njegova deseta asistencija na meču kojom je kompletirao svoj 67. tripl-dabl u karijeri. I to ne bilo kakav, jer Jokić je pored dvocifrenog broja asistencija upisao još i 14 skokova, odnosno čak 49 poena, te idealno odgovorio na partiju koju je nekoliko sati ranije pružio Džoel Embid, jedan od njegovih rivala u borbi za novo zvanje MVP-ja NBA lige.

Bio je Jokić oslonac ekipe tokom čitavog meča, nije dozvoljavao Klipersima da se trajno odlepe, ali je liderske sposobnosti posebno istakao onda kada se meč lomio, u poslednjoj četvrtini, a potom i u produžetku.

Majkl Maloun ga je u četvrtoj deonici u igru uveo na oko sedam i po minuta do kraja, kada je Denver imao pola koša prednosti, ali su sredinom četvrtine Klipersi napravili seriju 5:0 i konačno pobegli Nagetsima. Međutim, u tom trenutku je na scenu stupio Jokić, vezao je devet poena svoje ekipe, da bi potom podelio i asistenciju Vilu Bartonu za odlazak u produžetak.

Pet minuta koji su se pretvorili u srpsko-hrvatski centarski obračun. Jokić bi napravio dva koraka u ime Denvera napred ka pobedi, ali bi ga Ivica Zubac odmah trgao napred. Ipak, ono što je za hrvatskog centra partija karijere – meč završio sa 30 poena i 10 skokova – za srpskog je samo još jedno uobičajeno veče.

Nikola je u poslednjih minut i po dodao gas, dva skoka ispod protivničkog obruča pretvorio u dva koša, potom upravo posle duela sa hrvatskim košarkašem krenuo ka košu i izborio se za 2+1, a onda u odlučujućem trenutku, kada su dvojica rivala izvršili pritisak na njega u nameri da pogreši, Jokić je preko njih odigrao pas iza glave i pronašao Gordona koji je trojkom krunisao takođe dobru partiju. Ubacio je 28 poena, a imao je još i četiri skoka i tri asistencije. Blizu tripl-dabla bio je i Monte Moris, ali je ostao kratak za po asistenciju i skok (19 poena, po devet uhvaćenih lopti i dodavanja). Na suprotnoj strani se pored Zupca istakao Redži Džekson sa 28 poena i 12 asistencija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati