Košarka

M. Z.

16. 01. 2022. 05:28 5

Jokić pisao istoriju, ostvario tripl-dabl za 20 minuta!

Naš košarkaš Nikola Jokić odigrao je još još jednu MVP partiju i ostvario je tripl-dabl protiv Los Anđeles Lejkersa za samo 20 minuta! Na kraju, srpski centar je bio jedan od najzaslužnijih za ubedljivu pobedu od 133:96.

Jokić je meč završio sa 17 poena, 13 asistencija i 12 skokova, a zanimljivo da je na poluvremenu već imao 14 poena, devet skokova i devet asistencija. Zatim je na devet minuta do kraja treće četvrtine uspeo da uhvati još jednu loptu i uposli saigrače i tako "upiše" jedan od deset najbržih tripl-dablova u istoriji NBA lige.

Zanimljivo, Jokić je taj koji drži rekord za najbrži tripl-dabl, jer je Milvokiju svojevremeno spakovao isti za 14 minuta i 33 sekunde, a ono po čemu se Srbin jedini izdvaja u NBA ligi jeste taj što je jedini igrač koji predvodi svoj tim po poenima, skokovima, asitencijama, ukradenim loptama i blokadi u meču.

Ovim tripl-dablom protiv Lejkersa Jokić se izjednačio po broju ostvarenih sa Džejmsom Hardenom na sedmom mestu večne liste. Sada obojica imaju po 65, dok je prvi ispred njih Vilt Čemberlen sa 78.

Jokić protiv Lejkersa nije ni imao potrebe da igra drugi deo drugog poluvremena, te je zato njegov košgeterski učinak ostao mršaviji nego inače. Na terenu je ukupno proveo 28 minuta, a najefikasniji u redovima Denvera bili su Bons Hajland sa 27 poena i 10 skokova i Džef Grin sa 26 poena.

Vil Barton je imao 12, Aron Gordon i Davon Rid po 11, Monte Moris je dodao 10, Fakundo Kampaco je imao devet i pet asistencija, dok je devet ubacio i Zeke Nađi - s tim da je uhvatio i 11 lopti.

S druge strane, Lebron Džejms je imao 25 poena i devet skokova, Rasel Vestbruk je unbacio 19, a Dvajt Hauard 13. Na kraju su samo njih trojica bili dvocifreni.

REZULTATI NBA LIGE

Milvoki - Toronto 96:103
Vašington - Portland 110:115
Atlanta - Njujork 108:117
Bruklin - Nju Orleans 120:105
Majami - Filadelfija 98:109
Okalhoma - Klivlend 102:107
Boston - Čikago 114:112
San Antonio - Los Anđeles Klipers 101:94
Denver - Los Anđeles Lejkers 133:96
Dalas - Orlando 108:92

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati