Košarka

Direktno.rs

05. 12. 2021. 19:00 6

Preminuo naš košarkaš Stevan Jelovac

Srpski košarkaš i prvotimac AEK-a Stevan Jelovac, preminuo je danas u 33. godini od posledica moždanog udara, koji je doživeo pre 14. novembra na treningu.

AEK se nakon moždanog udara oglasio, uz napomenu da je stanje srpskog igrača stabilno, ali i dalje kritično. Nažalost, situacija se dodatno zakomplikovala, što je rezultiralo tragičnim epilogom. Pre nekoliko dana Stevan je prebačen u Srbiju, na zahtev porodice.

Vest o smrti Stevana Jelovca potvrdio je AEK.

- Tragedija. Neizreciv bol. Tužna vest je malopre stigla iz Srbije. Naš borac, naš brat, Stevan je postao anđeo. Odleteo je u nebo - stoji na sajtu Atinjana.

Jelovac je u AEK stigao letos, nakon sezone provedene u Japanu. U karijeri je nastupao i za Mega Mozzart, Crvenu zvezdu, Antaliju, Kazertu, Ritas, Saragosu, Nižnji, Bamberg, Gazijantep.

Nije izabran na draftu 2011. godine, ali je 2016. godine igrao letnju ligu za Dalas, ali nije uspeo da se domogne najkvalitetnije lige na planeti. U sezoni 2013/2014. igrao je Evroligu u dresu Lijetuvos Ritasa, a potom je tri godine nastupao u španskoj Saragosi. Po opštem mišljenju najbolju sezonu u karijeri imao je u sezoni 2017/2018. kada je nosio dres Nožnjeg Novgoroda, a najbolju partiju u karijeri zabeležio je protiv Kaleva ubacio je 49 poena, uz 15 skokova i tako oborio rekord VTB lige, koji je sa 42 pogotka držao Kit Lengford.

Za repretenaciju Srbije debitovao je sa 28 godina i imao vrlo zapaženu rolu u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati