Košarka

[ Izvor: Mozzartsport ]

26. 11. 2021. 11:12 0

Nisu svi Jokić, Divac i Bodiroga - igraju košarku i drugi

Lepši početak u dresu reprezentacije Srbije nije mogao da zamisli Marko Jagodić Kuridža! U svom prvom nastupu za Orlove ne samo što je ubacio 16 poena, već je bio strelac odlučujućeg slobodnog bacanja kojim je stavio tačku na pobedu nad Letonijom u završnici gde su bili potrebni živci kao strune.

Kako piše Mozzartsport, na pitanje da prokomentariše igru 34-godišnjeg debitanta selektor Svetislav Pešić je govorio sa velikim osmehom na licu i pre svega - zadovoljstvom.

"Fantastičan dečko. Ogromno iskustvo je iza njega, to ne može niko da mu uzme. On je svoje iskustvo znao da iskoristi na najbolji način. Igrači su ga prihvatili tako da mu bezrezervno veruju, Miloš Teodosić ga je sve vreme tražio ispod koša, pogađao je važne šuteve, pogodio je i slobodna bacanja", poručio je selektor Pešić i zatim otkrio:

"Kada sam ga zvao pitao me je: ’Za koju reprezentaciju da dođem da igram?’ Nije mi verovao da ga zovem, pitao me je da li zaista treba on da igra sa 34 godine. Ljudi, mi imamo igrače, treba da ih podržimo! Ne mogu svi da budu Jokići, Bodiroge, Divci, Danilovići... Igraju košarku i drugi momci".

Pored slobodnog bacanja koje je bilo tas na vagi u konačnom rezultatu 101:100, Jagodić Kuridža je u završnih minut i po ubacio još četiri važna poena. Možda jeste igrao prvi meč za reprezentaciju, ali sa 34 godine ima dovoljno iskustva da mu ovakve stvari budu rutina...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati