Košarka

[ Izvor: Sportske.net ]

17. 10. 2021. 23:03 0

Zvezda od minus 16 do plus 15 i pobede u derbiju

U jednom od derbija četvrtog kola AdmiralBet ABA lige, košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' ekipu Cedevita Olimpije rezultatom 79:64.

Ovo je Zvezdina treća pobeda u prva četiri kola, a Ljubljančani su pretrpeli i drugi poraz.

Tokom većeg dela prvog poluvremena se činilo da će gosti napraviti mnogo više problema aktuelnom šampionu koji je delovao nekako umorno posle napornog meča u Moskvi protiv CSKA.

U tom periodu ekipa Dejana Radonjića nije imala raspoloženog igrača u napadu, mada je Davidovac pogodio dve trojke, a uz njega još je samo Luka Mitrović uspevao da napravi probleme Cedevita Olimpiji, u čijim redovima su utakmicu odlično započeli Luka Rupnik i Melvin Edžam.

Gosti su u uvodnim minutima poveli sa 14:4, da bi u drugu četvrtinu ušli sa sedam poena prednosti - 24:17. Bolja igra Ljubljančana je posebno došla do izražaja početkom druge četvrtine kada su uspeli da dođu i do maksimalnih 16 poena razlike, bilo je 35:19 za Cedevita Olimpiju.

Ali, onda Zvezda počinje da se budi, a za to su najzaslužniji bili Ostinm Holins i Nikola Kalinić koji su postigli po dve trojke, potom pogađali i slobodna bacanja i Zvezda je već do poluvremena, uz energičniju igru u odbrani, uspela da napravi preokret i stigne do minimalnog vođstva od 40:39 na isteku 20 minuta igre.

Cedevita Olimpija je početkom trećeg kvartala uspela ponovo da dođe do izražaja, poveli su gosti sa 48:42, ali kako se bližio kraj tog dela igre, Zvezda je ponovo topila prednost rivala i uz zvuk sirene na kraju trećčeg kvartala je stigla do novog preokreta - 56:55.

Držali su se gosti još par minuta početkom poslednje deonice, a onda je Pulen ušao u probleme sa prekršajima, pa je zbog petog faula i morao da izađe iz igre, a Zvezda je nošena podrškom publike uvećavala prednost koja je postala i dvocifrena u samom finišu.

Holins i Mitrović su sa po 13 poena bili najefikasniji u Zvezdi, Ivanović je upisao 11, koliko i Nikola Kalinić. Ipak, Kalinićev učinak bio je specifičan jer je uz 11 poena upisao i 12 skokova, a za dva poena šutirao je 0/10! Zato je pogađao trojke kada je to bilo najvažnije, tri iz pet pokušaja.

Kod gostiju Blažič 14, Edžam je upisao 13, a Rupnik 11 poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati