Košarka

Milan Zarić

15. 10. 2021. 20:53 2

Ništa od podviga: CSKA slomio Zvezdu u finišu

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da naprave iznenađenje u četvrtom kolu Evrolige, pošto su poraženi od CSKA u Moskvi - 78:76.

Crveno-beli su u Rusiju došli puni samopouzdanja, rešeni da što skuplje prodaju kožu i eventualno naprave podvig i dođu do najveće pobede u sezoni.

Pružili su izabranici Dejana Radonjića jak otpor "armejcima", do kraja meča su bili u igri, međutim domaćin je bio najbolji kada se meč lomio, pa je došao do pobede.

Tim sa Malog Kalemegdana je doživeo drugi poraz u elitnom takmičenju, posle onog od Fenerbahčea, pa je ostao u sredini tabele sa polovičnim učinkom od dve pobede i dva neuspeha.

Najefikasniji u redovima srpskog šampiona bio je Nejt Volters, koji je meč okončao sa 16 poena i tri asistencije. Pratio ga je iz igre nepogrešivi Ognjen Kuzmić sa 14 poena (7/7 iz igre) i sedam skokova. Nikola Kalinić je dodao 11 poena, a po 10 su ubacili Ognjen Dobrić i Nikola Ivanović.

Najzaslužniji za pobedu CSKA bili su Vil Klajburn sa 18 poena i Aleksej Šved sa 16. U ruskom timu odlično je igrao Johanes Fojtman sa 12 poena i 5 skokova, a 11 je imao Džoel Bolomboj.

Meč je čitavim tokom bio izuzetno rezultatski neizvestan, a Zvezda je bila ta koja je većim delom imala prednost tokom prvih 30 minuta. Imaju čime da budu zadovoljni igrači srpskog tima jer su bili veoma konkurentni i igrali već tradicionalno dobru odbranu protiv jednog od favorita za osvajanje elitnog takmičenja.

Imali su Radonjićevi igrači prednost od šest poena u drugoj četvrtini, u trećoj je posle energične serije bilo plus pet za Beograđane, ali na kraju treće deonice CSKA dolazi do izjednačenja.

Klajburn je u tim trenucima igrao dobro, a prednost ruske ekipe počela je da raste i dostigla do tada makismalnih plus sedam za Itudisov tim u 33. minutu. Zvezda je napravila seriju 9:0, dobro je igrao Volters, ali tada sledi serija domaćih koja praktično rešava meč - nju su inicirali Šved i Lundberg.

Do kraja su gosti uspeli maksimalno da ublaže poraz, a konačan rezultat postavio je trojkom uz zvuk sirene Nikola Kalinić.

Crveno-beli naredni meč igraće već u nedelju kod kuće protiv Cedevita Olimpije, a potom 22. oktobra u Beogradu dočekuju berlinsku Albu. CSKA narednog ponedeljka u VTB ligi gostuje Parmi u Permu, a potom u petak u moskvi igra sa Olimpijakosom u Evroligi.

CSKA - CRVENA ZVEZDA 78:76 (17:21, 25:21, 15:15, 21:19)

Dvorana: "Megasport Arena": Gledalaca: 2.573. Sudije: Robert Lotermozer, Amit Balak, Are Haliko.

CSKA: Lundberg 8, Bolomboj 11, Komenko, Ukov 3, Ivljev, Heket 2, Antonov 3, Vojtman 12, Klajburn 18, Lopatin, Kurbanov 5, Šved 16.

CRVENA ZVEZDA: Gušić, Lazarević 2, Volters 16, Uskoković, Davidovac 2, Mitrović 4, Kalinić 11, Dobrić 10, Holins 5, Simonović 2, Ivanović 10, Kuzmić 14.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati