Košarka

Direktno.rs

07. 08. 2021. 15:16 4

Dončić utučen, Slovenci ostali bez medalje

Košarkaška reprezentacija Australije osvojila je bronzanu medalju u Tokiju pošto je u meču za treće mesto savladala Sloveniju sa 107:93 (20:19, 33:26, 25:22, 29:26).

Apsolutno najzaslužniji za ovakav ishod meča bio je neverovatni šuter "kengura" Pati Mils, koji je izrešetao mrežicu Slovenaca sa 42 poena.

Novi igrač Bruklina je već u prvom delu meča ubacio 26 poena, nastavio je u istom ritmu u nastavku, a bio je najbolji i kada su se Dončić i družina opasno približili, kada je delovalo da mogu uneti više neizvesnosti u utakmicu.

Mils je šutirao 11/16 za dva, 4/15 za tri, 8/10 za jedan poen, upisao je i devet asistencija.

Kada nije pogađao, Mils je razigravao, a Eksum i Ingls neumoljivo pogađali iz otvorenih pozicija, kažnjavali Slovence i negde već sredinom poslednje deonice usmerili meč u jednom pravcu.

Ingls je na kraju ubacio 16 poena, Eksum 12, Lendejl je dodao 14, a Tajbul 11.

Najbolji igrač Slovenije Luka Dončić je utakmicu završio sa 22 poena, ali to na kraju nije pomoglo Slovencima, pa je najbolji igrač "zmajčeka" bio utučen.

Australijanci su vođstvo preuzeli u drugoj deonici i više ga nisu ispuštali. Slovenija je bila u konstantnom zaostatku od tog momenta, ali je imala priliku da se vrati u igru u poslednjoj četvrtini kada se rezultatski potpuno primakla.

Ipak, niz grešaka u oba pravca skupo je koštao selekciju "dežele".

Pri rezultatu 83:80 za Australiju Blažič je napravio nameran faul nad Milsom, ovaj ubacio oba penala, potom je Čančar u kontri napravio prekršaj, a Eksumova serija 5:0 zapečatila je sudbinu Slovenije danas. Sve kasnije bila je rutina "kengura" da zatvore utakmicu i proslave prvu košarkašku medalju na olimpijskim igrama.

Klemen Prepelič je bio drugi strelac Slovenaca sa 18 poena, Tobi je dodao 13, Blažič 12 poena...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati