Košarka

Direktno.rs

05. 08. 2021. 08:04 2

Australija imala plus 15 protiv Amerike, pa nestala sa parketa

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država plasirala se u finale Olimpijskih igara u Tokiju nakon što je u polufinalu savladala Australije 97:78.

Australija je u pripremnim utakmicama dobila SAD, a i u polufinalu krenuli su odlično i činilo se kako su na dobrom putu da naprave iznenađenje.

Kontrolisali su igru u prvoj deonici nakon koje su imali šest poena prednosti (24:18), da bi u drugoj uspeli da stvore i fantastičnih 15 poena prednosti (41:26).

Međutim, završnih pet minuta druge četvrtine Australija je odigrala očajno. Amerikanci kao da su se probudili i do kraja prvog poluvremena se potpuno vraćaju u meč - 45:2.

Treći period odlučio je ovu utakmicu. Tim Grega Popovića dodao je gas i Australijanci su u tim trenucima bili potpuno razbijeni. Ovaj deo igre SAD su dobile sa 32:10 i bilo je jasno da Australija neće moći više ništa da napravi.

Najefikasniji kod Australije je Peti Mils sa 15 poena, Dante Eksum je dao 14 poena, dok kod Amerikanac dominira Kevin Durent sa 23 poena, dok su po 11 dali Dru Holidej i Kris Midlton.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati