Košarka

M. Z.

06. 06. 2021. 21:33 0

Preskočila Borac: Zvezda zakazala finale sa Megom

Košarkaši Crvene zvezde su se na silovit način plasirali u finale plej-ofa Superlige, pošto su u drugom meču demolirali Borac i slavili su sa 80:57.

Na taj način su u polufinalnoj seriji slavili sa 2:0, te su zakazali duel sa Megom, koja je posle tri meča bila bolja od Partizana.

Izabranici Dejana Radonjića su tako došli u situaciju da sezonu okončaju sa triplom krunom, budući da su prethodno osvojili Kup Radivoja Koraća i ABA ligu, ali se ni Mega neće predati unapred, jer je u dosadašnjem toku sezone pokazala da zna da bude "neprijatna" po favorite.

Kada je reč o samom meču, crveno-beli su bili motivisani da sve reše u dva meča, što se videlo na početku duela, kada su gosti bili raspucani i za tili čas su došli do dvocifrene prednosti - 0:12. Do kraja prve četvrtine Borac nije uspeo da se oporavi i približi, pa je Zvezda na prvi obavezni odmor otišla sa plus 11.

U nastavku je viđen uspon, pad, pa fantastičan finiš poluvremena tima sa Malog Kalemegdana. Jer, gosti su otišli na plus 14 početkom druge četvrtine, da bi onda usledio nalet Čačana, koji su časkom prišli na samo pet poena zaostatka.

Ali, finiš poluvremena je pripao Zvezdi, koja je novom serijom 11:1 došla do komotnih 31:46 na poluvremenu.

To je očigledno slomilo košarkaše Borca, koji nisu uspeli u drugom poluvremenu da ozbiljnije zaprete crveno-belima, koji su držali domaće na bezbednoj distanci, mirno su priveli meč kraju i na kraju slavili sa 80:57.

Najzaslužniji za slavlje Zvezde bili su Ognjen Dobrić sa 16 i Dejan Davidovac sa 12 poena, dok su dvocifreni u redovima Borca bili Ćurčić i Gavrilović sa po 10 poena

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati