Košarka

[ Izvor: Telegraf.rs ]

28. 04. 2021. 08:04 0

Pokuševski dvocifren u najvažnijoj pobedi Oklahome

Košarkaški Oklahoma Siti Tandera bili su na ivici negativnog rekorda franšize i 15. vezanog poraza u NBA ligi, ali su ipak stali na 14 posle trijumfa nad Bostonom rezultatom 119:115! Udela u tom važnom trijumfu imao je i srpski košarkaš Aleksej Pokuševski koji je 27 minuta imao učinak od 12 poena, šest skokova i četiri asistencije! Pogodio je dve trojke iz četiri pokušaja, ukupan šut iz igre 5/12!

Lu Dort je bio najefikasniji sa 24 poena, Darijus Bazli ga je pratio sa 21 poenom i 10 skokova, Ajzea Robi i Taj Džerom su dodali 15 i Tanderi su tako upisali svoj prvi trijumf još od 31. marta i meča sa Torontom.

Pored Pokuševskoj, još dvojica srpskih košarkaša bila su na gterenu u noći između utorka i srede! S jedne strane bio je Boban Marjanović čiji Dalas je razbio Golden Stejt (133:103) za koji igra Alen Smailagić.

Marjanović je na terenu proveo četiri minuta i za to vreme je imao dva poena i dva skoka, dok je Smailagić igrao sedam minuta i ostvario je učinak od dva poena i po jedan skok, asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.

Vredi pomenutii to da je Marjanović igrao toliko malo samo zbog toga što je isključen. Bili u igrači Dalasa u šoku, jer je Bobi morao napolje zbog navodno grubog faula u pokušaju da blokira rivala.

Junak trijumfa Dalasa bio je Luka Dončić koji je za 28 minuta ubacio 39 poena, čak 18 u trećoj deonici. Pritom je dodao još osam asistencija i šest skokova.

Rezultati:

Boston – Oklahoma 115:119

Šarlot – Milvoki 104:114

Indijana – Portland 112:133

Toronto - Bruklin 103:116

Hjuston – Minesota 107:114

Golden Stejt – Dalas 103:133 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati