Košarka

Milan Zarić

11. 04. 2021. 23:26 3

Novi tripl-dabl Jokića, Denver se raspao u finišu (VIDEO)

Više i nije vest! Nikola Jokić je nastavio da pomera granice u NBA ligi, jer je ostvario novi tripl-dabl, 14. u sezoni, čime je još jednom pokazao da je najozbiljniji kandidat za MVP priznanje. Međutim, čini se da ostatak ekipe Denvera nije pratio to izdanje srpskog asa, budući da su Nagetsi večeras izgubili od Bostona na svom terenu sa 87:105.

Nikola Jokić ponovo, baš kao i na nekim drugim mečevima, nije imao naklonost sudija, u finišu je često znao da se raspravlja sa njima nezadovoljan odlukama, međutim ni to ga nije sprečilo da na kraju dođe do tripl-dabla.

Na terenu je srpski as proveo 34 minuta, tokom kojih je došao do 17 poena, 10 skokova i 11 asistencija. Šuterski Jokić nije bio najraspoloženiji, jer je iz igre šutirao 6/15, dok je oba šuta za tri poena promašio.

Kada je reč o samom meču, činilo se da Denver sve drži u svojim rukama, budući da je tri četvrtine vodio, međutim u poslednjem periodu se desilo "samoubistvo" tima iz Kolorada, pa je poraz na kraju bio neizbežan.

Odlično su izabranici Majkla Melouna ušli u duel, u prvoj četvrtini su dozvolili Bostonu da samo u jednoj situaciji izjednači, posle čega je usledila furiozna serija i odlazak Denvera na plus 14 (27:13).

Držao je tu stečenu prednost Denver i u drugom periodu, dozvolivši Seltiksima da samo u jednom navratu priđu na četiri poena zaostatka, nakon čega bi usledila nova serija i brzi povratak na dvocifrenu prednost.

I ta sjajna igra Denvera je trajala sve do finiša treće četvrtine i vođstva "grumenja" od 79:65. Od toga momenta, pa do kraja meča, izgledalo je kao da je na teren izašla neka druga ekipa, pa se u igri Denvera sve raspalo.

Put do koša Nagetsi jednostavno nisu mogli da pronađu, pa je Boston, kasnije se to ispostavilo, neverovatnom serijom krajem treće i početkom četvrte četvrtine rešio pitanje pobednika. Koliko su gosti bili moćni u tim trenucima, svedoči činjenica da su napravili seriju od čak 31:3, pa su od 79:65 došli do 82:96.

Izgubili su Nagetsi ritam u tim momentima i koliko god da su se trudili, do kraja meča nisu uspeli da uzvrate udarac. Morali su na kraju da se pomire sa porazom, prvim posle osam vezanih trijumfa, uprkos kom su ostali na četvrtom mestu Zapadne konferencije.

Sa druge strane, Boston je ostvario 28. pobedu, pa je trenutno peti na Istoku, sa trijumfom više od Majamija i Šarlota.

Kada je reč o najistaknutijim pojedincima, osim Jokića u redovima Denvera su se istakli Majkl Porter sa 22, Fakundo Kampaco sa 14 i Vil Barton sa 13 poena. U ekipi Bostona bolji od ostalih bili su nestvarni Džejson Tejtum sa 28 i Džejlen Braun sa 20.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati