Košarka

[ Izvor: Blic ]

26. 02. 2021. 20:44 0

Baskonija se "osvetila" Crvenoj zvezdi

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su rezultatom 87:64 od Baskonije i time su upisali 19. poraz u Evroligi ove sezone.

Loše je počelo po crveno-bele. Šetali su se domaći košarkaši na polovini Crvene zvezde i mnogo bolje započeli duel. Odmah je prve poene upisao Polonare, Lojd je uzvratio, ali je Fal zadao dodatne probleme.

Kako su stvari izgledale tokom uvodnih sedam minuta, rezultat je bio odličan posle prvog dela - 21:16. Loše je delovala Zvezdina odbrana, a naročito uz činjenicu da su olako puštali oba centra Baskonije da se šetaju po njihovom delu terena. Veoma teško su dolazili do poena, ali su preko Lojda uspeli da se trgnu iz rezultatskog minusa.

Ipak, druga četvrtina bila je možda i najlošija deonica Crvene zvezde ove godine. Samim tim što je Baskonija imala plus 21 na poluvremenu, kao i činjenicom da Zvezdin napad je počeo da liči na odbranu koja je bila, najblaže rečeno, veoma loša. Od starta su silovito krenuli Španci na koš Zvezde, Dejan Radonjić nikako nije mogao da pronađe „žicu“ svojim košarkašima i da ih probudi. Lojd je ponovo bio najjača karika Crvene zvezde, ali je bio jedini koji je nešto radio na parketu. 

Sa druge strane Fal je imao 13 poena i pet skokova, a svojim koševima i kretanjima izluživao je trenera Zvezde koji je često odmahivao rukama. Baskonija je imala gotovo duplo više skokova od Zvezde (22-12), crveno-beli po šest asistencija i izgubljenih lopti. Domaćin je na kraju prvog poluvremena imao 15 završnih dodavanja i pet prodatih lopti. Baskonija je ispalila čak 29 lopti za dva poena i pogodila 19 i logično je da je razlika bila velika – 48:27.

Najbolju četvrtinu Zvezda je odigrala odmah posle najlošije. Po povratku sa 10-minutne pauze izabranici Dejana Radonjića delovali su spremno da naprave čudo na parketu u Španiji, ali ima nije toliko polazilo za rukom. Iako su započeli sa dve brze trojke Davidovca, Baskonija je u istom ritmu odgovorila i spustila crveno-bele na zemlju. Morali su mnogo da rade košarkaši srpskog predstavnika, ali je odbrana i dalje bila veoma loša. Delovalo je u finišu treće četvrtine da Zvezda može da još više smanji zaostatak, ali je u poslednjih deset minuta ušla sa velikim minusom od 18 poena - 66:48.

Do kraja meča Zvezda je napadala, trudila se da nekako stigne do daha, ali su Španci bili neumoljivi i nisu dozvolili izabranicima Dejana Radonjića da dolaze lako do poena, a razlika nije išla ispod 15 poena, da bi na kraju Baskonija ubedljivo pobedila ovogodišnjeg osvajača Kupa Radivoja Koraća.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati