Košarka

M. Ž.

23. 02. 2021. 20:43 2

UŽAS U LITVANIJI Samo 4 poena Zvezde za četvrtinu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u 25. kolu Evrolige u Litvaniji. Bolji od crveno-belih bio je domaći Žalgiris slavivši rezultatom 75:62 (22:26, 18:18, 20:14, 15:4). Porazu je naročito kumovala poslednja deonica kada su izabranici Dejana Radonjića za 10 minuta ubacili svega četiri poena.

Utakmica je počela u laganijem ritmu, sa relativno malim brojem poena na početku meča, a rezultatska klackalica bila je na snazi do finiša prve četvrtine, kada je Marko Simonović vezao tri trojke i zahvaljujući njegovim pogocima, Zvezda je stekla prednost.

Crveno-beli su u drugoj deonici prigrlili i dvocifrenu prednost zahvaljujući dobroj odbrani i realizaciji u napadu. U jednom momentu bilo je +13.

Žalgiris je prve poene u drugoj četvrtini postigao tek posle tri i po minuta, a onda su ušli u seriju i smanjili rezultat na minus četiri (40:44), što je bilo na snazi na kraju prvog poluvremena.

Žagiris je zaigrao znatno bolje i efikasnije u trećoj četvrtini. Dok je Zvezdina odbrana posustala, Litvanci su serijom 10:0 preuzeli vođstvo. Srećom, crveno-beli su bili dovoljno budni da ne dozvole rivalu da se odlepi značajnijom razlikom, pa je Žalgiris u poslednju deonicu ušao sa dva poena prednosti (60:50).

Četvrta četvrtina počela je katastrofalno, a Zvezda je prve poene postigla posle šest i po minuta igre kada je Džordan Lojd poentirao za dva. Žalgiris je to iskoristio, stekao dvocifrenu prednost, a potom mirno priveo utakmicu kraju.

Evroliga, 25. kolo:

Žalgiris - Crvena zvezda 75:62 (22:26, 18:18, 20:14, 15:4)

Dvorana: Žalgirio arena

Sudije: Difala, Peres, Perandi.

Žalgiris: Volkap 6, Lekavičius 6, Hajs 16, Jankunas 4, Lukosiunas, Milaknis, Geben 2, Rubit 15, Jokubaitis, Vasturia, Grigonis 17, Lovernj 9.

Crvena zvezda: Volden, Lojd 16, Uskoković 9, Davidovac 5, Lazić 2, Radanov, Dobrić 8, Simonović 16, Jagodić Kuridža 4, Simanić, Kuzmić 2.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati