Košarka

S. I. [ Izvor: KK Crvena zvezda ]

19. 01. 2021. 11:03 0

Radonjić pronašao Zvezdin recept u Madridu

Kad su ih svi prežalili posle ubedljivog poraza u Valensiji, košarkaši Crvene zvezde odigrali su odličan meč i pobedili veliki Real u Madridu u neizvesnoj završnici 79:77.

Moglo je i bez drame u poslednjih 33 sekunde da Kolomu nisu dva puta zadrhtale ruke, ali Real je Real, pokušavao je sve da se spasi poraza. Kerol na kraju nije pogodio trojku za trijumf, a crveno-beli su posle pravog putešestvija ipak iz zaleđenog Madrida put Beograda krenuli sa osmehom.

Čini se da je trener Dejan Radonjić uspeo da pronađe recept igre ovog sastava crveno-belih, a on se svodi na veliki angažman u odbrani, timsko davanje i jaku energiju. Sedma pobeda vratiće samopouzdanje pre svega pred duel sa Barselonom u petak u Evroligi, a zatim i u derbiju regionalne lige protiv Mornara.

- Ovo je veoma važna pobeda za samopouzdanje. Čestitam svojim igračima. Bila je ovo vrlo dobra utakmica. Najvažnije je bilo, kao što sam rekao i u najavi, da igramo bolje nego na prošloj utakmici, a igrali smo zaista dobro. Važno je bilo da nastavimo u drugom delu sa dobrom igrom iz prvog. Kontrolisali smo situaciju. Na kraju smo pravili neke greške i bilo je neizvesno, ali smo ostvarili važnu pobedu - istakao je Dejan Radonjić.

Ognjen Dobrić i Kori Volden odigrali su sjajno u oba pravca.

- Velika je stvar pobediti ovde, gde je veoma teško igrati. Čestitam svojoj ekipi na velikoj pobedi. Kao tim smo dali veliku energiju a to je bilo ono što nam je potrebno. Pokazali smo drugačije lice nego protiv Valensije - rekao je Dobrić.

Kori Volden je takođe potencirao timski duh:

- Igrali smo dobro i srećan sam zbog pobede. Ovo je dobra, ogromna pobeda. Pokazali smo da možemo da igramo sa ovakvim ekipama. Nadam se da ćemo ovo samopouzdanje preneti na sledeću utakmicu.

Zvezda dočekuje Barselonu u petak od 19.00 časova i nada se da bi mogla da slavi kao 20. oktobra 2017. godine. Zvezda i Barselona su do sada igrali devet mečeva u Evroligi i skor je 7:2 u korist Katalonaca koji su dobili poslednja četiri duela.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati