Košarka

[ Izvor: Mozzartsport ]

14. 01. 2021. 13:10 1

Bertomeu: Zvezda i Partizan kandidati za "A" licencu Evrolige

"Partizan i Crvena zvezda su kandidati, kao i Budućnost, ali imamo i klubove u Italiji, Španiji, Rusiji, koji mogu da budu kandidati za A licencu", izjavio je Đordi Bartomeu, predsednik košarkaške Evrolige.

Evroliga je otvorena za proširenje lige u doglednoj budućnosti, ali isto tako i za dodeljivanje novih višegodišnjih "A" licenci za klubove. To je, između ostalog, izjavio prvi čovek elitnog klupskog takmičenja Đordi Bertomeu tokom gostovanja u Minhenu.

- Ne mogu da otkrijem imena, ima dosta timova širom Evrope koji žele da igraju Evroligu, lista je poduža, što govori o tome da je takmičenje uspešno. Moramo da gledamo tržište po tržište i da tražimo klubove koji mogu da rade samostalno i odgovore svim zahtevima takmičenja koji su veliki. I biće još zahtevniji kako vreme bude prolazilo. Partizan i Crvena zvezda su kandidati, kao i Budućnost, ali imamo i klubove u Italiji, Španiji, Rusiji, koji mogu da budu kandidati (za A licencu). Za mene je jako važan koncept Evrokupa, jer s nekim klubovima imamo mogućnost da radimo godinama unazad, zbog čega nam je mnogo lakše da razmišljamo o njima kao kandidatima - izjavio je Bertomeu, prenosi "Mozzarsport".

To ne znači automatski da će se dodeljivanje istih, pogotovo za Srbiju i region bivše Jugoslavije, dogoditi u bliskoj budućnosti... Prioritet imaju Nemačka i Francuska, a nije strana ni priča o ulasku kluba iz Velike Britanije u Evroligu.

- Moramo da idemo korak po korak. Sada je najvažnije da vidimo možemo li da uključimo timove poput Asvela i Bajerna. Nama je Bajern od izuzetnog značaja jer je u pitanju globalno jedan od najvećih brendova, zato je Bajern za nas prioritet. Kada budemo to završili, sledeći korak je da privučemo klubove sa sličnim bazama u zemljama koje su nam važne. Tu mislim i na Nemačku koja nam je važna zemlja, ove godine igraće se F4 u Kelnu, u razgovorima smo s Albom iz Berlina oko dublje saradnje. Na duže staze Evroliga će biti otvorena za priključivanje drugih timova, da pojačamo pul klubova koji će imati dugoročne ugovore u takmičenju. Sada ih imamo jedanaest, cilj je da do kraja sezone imamo trinaest, a u narednim godinama još više. Pre dva leta dogovorili smo se da imamo pun spisak učesnika u Evroligi, bez obzira na plasman u domaćim takmičenjima, da imamo punu slobodu da pozovemo koga mi želimo gde gledamo naš interes, to je ono što želimo. Za Nemačku i Francusku je već završeno, ali tu imamo Srbiju ili zemlje koje su nam važne zbog promocije košarke i imaće svoje klubove u takmičenju - zaključio je Bartomeu.

Priča čelnika Evrolige kao i svake godine, Zvezda i Partizan su uvek do sada imali samo obećanja da su kandidati...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati