Košarka

Milan Zarić

26. 11. 2020. 20:40 0

Efes bez pola tima pregazio Zvezdu

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su ubedljiv poraz u 11. kolu Evrolige, pošto ih je u dvorani "Aleksandar Nikolić" deklasirao Efes slavivši sa 75:64.

Turski tim je oslabljen došao na gostovanje u Beograd, lišen usluga Vasilija Micića, Rodriga Buboe, Brajanta Danstona i Tibora Plajsa, što je crveno-belima, tako se barem činilo, davalo nešto više šanse da može do povoljnog rezultata. Međutim, od toga nije bilo ništa, neizvesnosti je na ovom duelu izostalo, pa se na kraju Efes prošetao na ovom gostovanju.

Košarkaši Zvezde, osokoljeni posle pobede u večitom derbiju, znatno bolje su ušli u meč, pa su časkom došli do 8:0. Međutim, od te serije su uspeli da se oporave gosti iz Istanbula, koji su već do kraja četvrtine pokazali da će zapravo oni biti ti koji će se pitati za sve na meču, te su serijom od 16:4 došli do velikog preokreta.

I to je bio samo nagoveštaj još bolje igre "pivara", čija je prednost konstantno rasla. Crveno-beli su prvi u drugoj četvrtini postigli poene, došli do prednosti od 17:16, a onda je došlo do strahovitog odgovora. Zvezda nije imala rešenja za protivnika, koji je postigao 19 poena u nizu i došao do velikih 35:21.

Doduše, izabranici Saše Obradovića su uspeli da se vrate do kraja četvrtine, pa su prišli na minus četiri, što je, barem se tako činilo, garantovalo neizvesno drugo poluvreme.

I ta neizvesnost je trajala samo u prvom delu treće četvrtine, jer je ostatak duela pripao Efesu. Turci su bili raspoloženi, nadahnuti, pa su do kraja četvrtine došli do nove najveće prednosti, koja je iznosila čak 19 poena. Iako je već tada bilo jasno ko će da se raduje, gosti nisu stajali, pa su došli i do plus 21.

Zvezda do kraja nije uspela da se vrati, Efes je slavio sa 75:64 i upisao novu pobedu u Evroligi. Sa druge strane, Zvezda je posle drugog vezanog poraza na učinku od 4-7 i van je mesta koje vodi u plej-of.

CRVENA ZVEZDA - EFES 64:75 (14:16, 22:24, 14:27, 14:8)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Igrano bez navijača. Sudije: Migel Anhel Perez, Spiros Kontas, Amit Balak.

Crvena zvezda: Ročesti 5, Volden 14, Lojd 10, Uskoković, Davidovac 5, Lazić 2, Rit 7, Dobrić 8, Simonović 3, Jagodić-Kuridža, Kuzmić 6, Teri 4.

Efes: Larkin 18, Singlton 8, Balbaj 6, Gedžim 2, Gazi, Šanli, Moerman 17, Tundžer 8, Anderson 5, Simon 11.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati