Košarka

[ Izvor: Radio Svetigora ]

10. 11. 2020. 16:08 0

"Amfilohije nas ujedinio, mnogo smo naučili od njega" (VIDEO)

"Bila je čast i sreća poznavati mitropolita Amfilohija. Poslednji put smo se videli prošle godine u ovo vreme na Cetinju. Uvek je bilo lepo razgovarati, čuti savete, iskustva i poruke mitropolita. Ono što je naznačajnije za mene jeste to što je u poslednje vreme mitropolit uspeo da nas ujedini ne samo po naciji i religiji, uspeo je da ujedini ljude na ovom prostoru i da nam pošalje jaku poruku kako treba da se pomažemo i da gradimo naše društvo zajedno", rekao je proslavljeni košarkaški as Vlade Divac za radio Svetigora.

Divac je istakao da mu se ukazala prilika da dođe u Podgoricu, gde je juče prisustvovao sedmodnevnom pomenu mitropolitu Amfilohiju i odao mu je počast u Hramu Hristovog vaskrsenja, koji je podigao mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Na pitanje kako je srpski narod u Sjedinjenim Američkim Državama prihvatio vest o upokojenju mitropolita Amfilohija Divac je za radio Svetigora poručio:

- Svakako su svi tužni, ali treba biti i radostan što smo imali tu mogućnost da živimo u vremenu sa čovekom kakav je bio mitropolit Amfilohije i naučiti dosta od njega.

Nakon višemesečne borbe za očuvanje svetinja u Crnoj Gori Vlade Divac je kazao da je srpska dijaspora ponosna na narod u svojoj otadžbini.

- Mi svi koji živimo daleko od otadžbine i domovine želimo da vam poručimo da smo ponosni na vas kako ste se ponašali i kako ste odani ovim prostorima i želimo vam svu sreću ovoga sveta - zaključio je legendarni košarkaš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Čips

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati