Košarka

Milan Zarić

30. 09. 2020. 22:43 0

ISPUSTIO PLUS 15 Partizan izgubio dobijen meč!

Košarkaši Partizana su u prvom kolu na neverovatan način izgubili od Huventuda. Španci su se radovali u Badaloni sa 85:82, i to nakon što su se vratili posle 15 poena zaostatka u trećoj četvrtini. Crno-beli su tako pognute glave napustili dvoranu u Španiji, a priliku za popravni imaće u utorak, kada će u drugom kolu grupe A dočekati Veneciju.


Tim iz Humske je bio u zaostatku u prvoj četvrtini, ali je u nastavku uspeo da preokrene, sa plus osam je otišao na poluvreme, da bi u većem delu drugog poluvremena diktirao tempo i kada se činilo da će crno-beli da se raduju i da mirno privedu meč kraju, usledio je odgovor Huventuda.

Tako su Španci uspeli da se vrate posle minus 15, konstantno su u četvrtom kvartalu topili prednost, pa su u poslednja dva minuta ušli sa samo jednim poenom zaostatka.

Na pola minuta do kraja je došlo do velikog preokreta, kada je Pau Ribas pogodio oba slobodna bacanja, da bi nakon toga pokušao da uzvrati Erik Mika. Šutirao je pod kontaktom, sudija nije svirao faul, što je označilo i kraj šanse da crno-beli mogu da slave.

Nisu na najbolji način košarkaši Partizana ušli u meč, pošto u prva dva minuta nisu mogli da nađu put do koša Huventuda. Španci su to iskoristili, pa su stekli početnih 7:0, da bi zatim otišli i na 11:2. Međutim, uspeli su crno-beli da se oporave od tog minusa, te su prišli na minus tri - 16:13.

Huventud je u finišu uspeo da uzvrati i trojkom Venture je otišao na plus sedam, a onda se Gordić revanširao Špancima i na prvi obavezni odmor se otišlo sa 21:17 za Huventud.

Ta trojka Gordića kao da je pokrenula crno-bele, koji su znatno kvalitetnije zaigrali u nastavku. Blistao je Nikola Janković, čiji je ulazak u igru trgnuo izabranike Vlada Šćepanovića, pa su serijom 6:0 došli do preokreta. I to nije bilo sve, već je prednost rasla, iznosila je plus sedam, da bi u finišu košarkaši Partizana otišli i na 10 poena viška - 38:48.

Priželjkivali su košarkaši domaće ekipe da bi u drugom poluvremenu mogli, ipak, da vrate rezultatsku prednost, ali im to nije polazilo za rukom u trećoj četvrtini. Crno-beli su izuzetno kvalitetnom igrom držali prednost i nisu dozvolili Špancima ni da se približe, a kamoli da dođu do preokreta.

Čuvali su u većem delu drugog poluvremena dvocifreni plus, u trećoj četvrtini su konstantno imali 13, 14, pa i 15 poena viška, međutim u četvrtom kvartalu je ta mirnoća kod košarkaša Partizana nestala. Napravili su igrači Huventuda seriju od 7:2 i za tili čas su prišli na samo minus pet - 68:73.

I, zapravo, tada je krenula drama. Izabranici Vlada Šćepanovića su sve činili da vrate onu mirnoću koja ih je krasila tokom većeg dela meča, međutim nisu uspevali da se "odlepe". Doduše, u tome su ih sprečavali i igrači Huventuda.

Non-stop su "disali za vratom" crno-belima, kada god bi gosti poentirali, usledio bi odgovor, pa je to razlog zbog čega su bili na jedan, dva poena zaostatka.

Ante Tomić je poentirao u ključnim momentima, pa je omogućio svom timu da na dva minuta pre kraja smanji na 81:82, što je garantovalo neizvestan finiš.

Pau Ribas je na pola minuta pre kraja meča realizovao oba slobodna bacanja, odveo je Huventud na 83:82, a kako u narednom napadu Mika nije pogodio posle očiglednog kontakta, to je značilo da će se crno-beli pognute glave vratiti iz Badalone. Košarkaši Partizana su na taj način izgubili dobijen meč sa 85:82, budući da su sredinom treće četvrtine imali plus 15.

Priliku za popravni imaće u utorak, kada od 20.30 dočekuju Veneciju.

EVROKUP, 1. KOLO

GRUPA A

Bahčešehir - Burg 82:99
Huventud - Partizan 85:82
Venecija - Uniks 85:78

HUVENTUD - PARTIZAN 85:82 (21:17, 19:31, 21:23, 24:11)

Dvorana: "Palau Olimpik de Badalona". Sudije: Robert Lotermozer, Rain Perandi, Igo Tepenije.

Huventud: Dimitrijević 14, Doson 5, Ribas 18, Morgan 14, Brodžijanski 10, Parado, Ventura 6, Basas 5, Zagars, Birgander, Para 3, Tomić 10.

Partizan: Miler-Mekintajer 9, Zagorac, Pejdž 8, Dangubić 2, Gordić 12, S. Janković 3, Jaramaz 12, N. Janković 8, Tomas 15, Trifunović 8, Mozli, Mika 5.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati