Košarka

Direktno.rs

16. 09. 2020. 06:03 1

ČUDO Jokić je to, Denver u finalu Zapada! (VIDEO)

Denver je u finalu Zapada NBA lige! Pali su Klipersi i u sedmom meču - 104:89, a Nikola Jokić je završio sa 16 poena, 22 skoka i 13 asistencija, uz tri blokade i dve ukradene lopte. Srpski as postao je i prvi igrač u istoriji NBA lige koji je upisao tripl-dabl već posle tri četvrtine sedme utakmice plej-ofa.

Denver je u prvom finalu od 2008. godine, i opet će se sastati protiv Los Anđeles Lejkersa, sektakl startuje u noći između petka i subote (3 ujutru).

Najefikasniji u redovima Denvera bio je Džamal Marej, koji je ubacio 40 poena, a u drugoj četvrtini je sam držao tim u životu i postigao 20 poena u toj deonici.

Nagetsi su ovim trijumfom ušli u istoriju NBA lige kao prva ekipa koja je uspela dva puta zaredom da prođe plej-of seriju, posle 1:3. Tako je bilo u četvrtfinalu protiv Jute i sada protiv Klipersa.

Prva četvrtina prošla je u rezultatskoj klackalici, Jokić je bio dobro čuvan, ali je ipak i u tom periodu meča postigao osam poena. Druga je već donela dvocifrenu prednost ekipe iz Los Anđelesa, koja je iznosila i najvećih +12, ali samo zahvaljujući Mareju nije bila preko 20! Plej Denvera je u drugoj četvrtini dao 20 poena i nije dao da se Nagetsi predaju.

U poslednja dva minuta prvog dela, ipak, Denver uspeva da stigne do minus dva. Naš reprezentativac je već tada imao dabl-dabl - 10 poena i 10 skokova, ali i pet asistencija.

Treća četvrtina - briljantni Denver. Pogađali su Grent, Milsap i Heris, a Jokič je bio majstor asistencija, iako je zbog četvrtog faula pred kraj ovog perioda morao na klupu. U statistici je imao tripl-dabl od 12 poena, 19 skokova i 11 asistencija, čime je postao prvi igrač u istoriji NBA lige, koji je ostvario tripl-dabl tokom treće četvrtine u sedmoj utakmici plej-ofa!

Do kraja Klipersi su se raspali, a Denver je hrabro gazio do finala...

U prvom meču finala Istočne konferencije Majami je posle produžetka pobedio Boston 117:114 i poveo 1:0 u seriji. Briljirao je ponovo Slovenac Goran Dragić sa 29 poena, sedam skokova, ćetiri asistencija, a presudnu "rampu" udelio je Bam Adebajo koji je postigao 18 poena, uz šest skokova i devet asistencija. Krauder je postigao 22, Batler 20 poena kod pobednika, dok je najefikasniji kod Bostona bio Tejtum sa 30 poena, 14 skokova i pet asistencija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati