Košarka

Direktno.rs

04. 06. 2020. 20:54 2

NBA se vraća u NEVIĐENOM FORMATU!

NBA se vraća! Odlučeno je da će se sve utakmice najjače košarkaške lige na svetu igrati na jednoj lokaciji, to će biti "Dizni Svet" u Orlando, a nastavak sezone očekuje se 31. jula, uz to da će igrati 22 tima - 13 sa Zapada i devet iz istočne konferencije.

Takmičenje će nastaviti Los Anđeles Lejkersi, Los Anđeles Klipersi, Denver, Juta, Oklahoma, Hjuston, Dalas, Memfis, Portland, Nju Orleans, Sakramento, San Antonio, Finiks (Zapad), Milvoki, Toronto, Boston, Majami, Indijana, Filadelfija, Bruklin, Orlando, Vašington (Istok).

U Orlandu se neće naći ekipe koje su izgubile sve šanse za plasman u plej-of: Šarlot, Čikago, Njujork, Detorit, Atlanta, Klivlend (Istok), odnosno Minesota i Golden Stejt (Zapad).

U Orlandu će klubovi odigrati po osam utakmica ligaškog dela sezone, nakon čega će uslediti klasično doigravanje u kojem bi učestvovalo 16 ekipa, javlja ESPN.

Već od prvog kruga igralo bi se na četiri pobede, a klubovi bi bili podeljeni po konferencijama. ESPN navodi da čelnici lige razmatraju nekoliko ideja kojima bi u plej-ofu bile nagrađene ekipe sa boljim odnosom pobeda i poraza, jer sad više nemaju prednost domaćeg terena.

Ideje su da ekipa sa boljim skorom ima loptu na startu druge, treće i četvrte četvrtine, da izabere jednog igrača u ekipi koji će biti isključen nakon sedmog umesto nakon šestog faula, da trener ima jedan čelendž više u odnosu na suparničkog trenera, da klub može preneti parket iz svoje dvorane, a čak se spominje i da bi oni najbolji klubovi iz regularnog dela mogli birati koje suparnike žele na startu plej-ofa.

Najbolje ekipe lige ove sezone su Milvoki Baks (skor 53-12) i Lejkersi (49-14).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati