Košarka

I. Velimirović

01. 03. 2020. 08:00 0

DIREKTNO SAZNAJE: Zvezda traži trenera!

Dragan Šakota iz zdravstvenih razloga biće sprečen da se u potpunosti preda timu do kraja sezone, pa su crveno-beli krenuli u potragu za njegovim naslednikom, saznaje Direktno.rs.

Crvena zvezda će morati da u ovoj sezoni dovede i trećeg trenera. Posle Milana Tomića, pa Dragana Šakote, šampion regionalne i srpske lige moraće u bitku za trofeje i Top 8 Evrolige sa novim stručnjakom na klupi. Šakota se, kako saznajemo, povlači iz zdravstvenih razloga (upala spoljnih vena), posle samo tri meseca, i po preporuci lekara moraće na kućno lečenje. 

Iza iskusnog stručnjaka (68 godina) je izgubljen Kup Radivoja Koraća, u već dobijenom finalu od Partizana, ali i promenljivi rezultati u Evroligi, gde, ipak, ostaje borba za Top 8. Što se ABA lige tiče, branilac prstena se nije proslavio, pa će, iako kao glavni favorit za titulu pre početka šampionata, na mala vrata u plej-of.

Ipak, to nije razlog odlaska Šakote, već preporuka doktora.

- Premešten sam na listu povređenih. Imam upalu spoljnih vena leve noge što je posledica konstantnih putovanja - rekao je Šakota pred put u Vitoriju gde su crvene-bele u poraz vodili pomoćnici Andrija Gavrilović i Milenko Topić. 

Ko će na Zvezdinu klupu? Izbor nije veliki, čak je i dramatično mali. Dejan Radonjić po odlasku iz Bajerna je slobodan, ali, kako saznajemo, nije u situaciji da sada pomogne bivšem klubu kojem je donosio trofeje. Talentovani stručnjak iz FMP-a Vlada Jovanović nije blizu selidbe iz Železnika na Kalemegdan, Predrag Krunić je u Saratovu, a Zoran Lukić trenira Nižnji...

Kako sada stvari stoje, najbliži klupi u ovom trenutku je Sašo Filipovski, slovenački stručnjak, koji je i letos bio jedna od želja uprave crveno-belih, a sada je bez angažmana.

Uprava Zvezde je na velikim mukama, a vreme nije saveznik kluba.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Jede mi se nešto slatko

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati