Košarka

Direktno.rs

13. 02. 2020. 07:16 0

Jokić je mašina, ali nedovoljno za Lebronovu družinu

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su Denver na gostovanju u derbiju zapadne konferencije posle produžetka sa 120:116 (111:111), a srpski reprezentativac Nikola Jokić ostvario je dabl-dabl učinak od 22 poena i 11 skokova.

Domaći su u neizvesnoj završnici izborili dodatnih pet minuta zahvaljujući poenima Gerija Herisa, na dodavanje Nikole Jokića, pošto je Lebron Džejms promašio šut za pobedu u poslednjoj sekundi.

To, ipak, nije omelo Jezerdžije da u produžetku prikažu koncentrisaniju igru i slave, a ispostavilo se da je ključna bila trojka Entonija Dejvisa na 1:40 do kraja za 119:116.

Upravo je Dejvis bio najefikasniji kod pobednika sa 33 poena, uz 10 skokova, dok je Lebron upisao tripl-dabl sa 32 poena, 11 skokova i 14 asistencija.

Kod Denvera je najefikasniji bio Džamal Marej sa 32 poena, uz 10 asistencija, a srpski centar Nikola Jokić imao je 22 poena (9/17 iz igre), 11 skokova i šest asistencija.

Nagetsi su bili bolji rival u većem delu prvog poluvremena i u jednom trenutku druge četvrtine vodili su sa 45:32. Ta prednost je, međutim, vrlo brzo nestala i Lejkersi su na veliki odmor otišli sa plus šest.

Imali su gosti i +11 početkom trećeg kvartala, ali je u nastavku viđena igra u kojoj su se timovi smenjivali u vođstvu sve do dramatičnog finiša.

Lejkersi ostaju lideri na Zapadu sa 40-12, dok je Denver drugi sa 38-16.

Zanimljiv je bio i okršaj Dalas Maveriksa Sakramento Kingsa koji je dalas dobio rezultatom 130:111. Luka Dončić je u pobedi svog tima odigrao još jednu maestralnu partiju ubacivši 33 poena uz 12 skokova i osam asistencija. Boban Marjanović je na parketu proveo nešto više od tri minuta i za to vreme ubacio tri poena.

U redovima "kraljeva" Nemanja Bjelica je postigao 10 poena, a tri skoka falila su mu za dabl-dabl učinak, dok je Bogdan Bogdanović ubacio skromnih šest poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati