Košarka

[ Izvor: Sportklub ]

11. 02. 2020. 07:33 0

DABL-DABL Jokić od minus 23 do pobede

Denver Nagetsi savladali su na svom terenu San Antonio Sparse sa 127:120, te tako zabeležili četvrtu pobedu zaredom, uz 19 poena (6-8 iz igre, 0-1 za tri), osam skokova i 13 asisencija našeg asa.

Izabranici Majka Melouna nastavili su pobednički niz zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu.

Sparsi su bolje počeli meč, dobili su prvu deonicu sa 40:30, da bi na poluvremenu vodili sa 67:53. U jednom momentu tokom treće četvrtine San Antonio je otišao i na +23. Ipak, sjajno su zaigrali Nagetsi u nastavku, pa su pre poslednjih 12 minuta zaostajali samo četiri poena.Sredinom poslednje deonice Denver je preuzeo vođstvo i došao do pobede.

Srpski reprezentativac Nikola Jokić meč je završio sa dabl-dabl učinkom od 19 poena (6-8 iz igre, 0-1 za tri), osam skokova i 13 asisencija. Džamal Marej je ponovo bio raspoložen, pa je ubacio 26 poena (11-21 iz igre, 2-8 za tri), dok je Pol Milsap stao na 22 (8-13 iz igre, 4-5 za tri).

U dresu Sparsa istakao se Lamarkus Olridž sa 33 ponea (13-25 iz igre, 4-8 za tri), šest skokova i pet asistencija.Denver je posle četvrte vezane pobede drugi na Zapadu, dok je San Antonio pretrpeo peti uzastopni poraz i sada je na 10. mestu.

Pobednički niz nastavila je i Juta Džez, koja je u gostima bila bolja od Dalas Maveriksa 123:119.

Juta je zavidnu prednost stekla u prve dve četvrtine, pa je na poluvremenu imala 71:50. Bilo je to dovoljno da, uprkos nešto slabijoj igri u nastavku, doće do treće vezane pobede. Džezeri su sada četvrti na Zapadu.Dalas je pretrpeo treći poraz u poslednje četiri utakmice i zauzima sedmu poziciju.

Džordan Klarkson bio je najbolji u pobedničkom timu sa 25 poena (10-17 iz igre, 4-8 za tri), pet skokova i osam asistencija. Bojan Bogdanović je zabeležio 23 poena (7-16 iz igre, 3-8 za tri), tri skoka i dve asistencije. Rudi Gober je ostvario dabl-dabl sa 17 poena (7-7 iz igre) i 16 skokova.

U timu Dalasa ponovo nije bilo Luke Dončića, a nije igrao ni Boban Marjanović. Tim Hardavej se istakao sa 33 poena (112-18 iz igre, 5-10 za tri), dok je Kristap Porzingis dodao 28 poena (7-17 iz igre, 3-9 za tri).

Kingsli izgubili od najboljih u NBA, Bogdan i Bjelica dvocifreni

Košarkaši Sakramenta su u noći između ponedeljka inba utorka poraženi u NBA ligi od Milvokija, najbolje ekipe u NBA ligi, sa 123:111. Dobre partije u redovima "kraljeva" zabeležili su naši košarkaši Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović, koji su duel protiv Baksa okončali sa po 16 poena.

Bjelica je na terenu proveo 33 minuta, do 16 poena je stigao šutirajući iz igre 6/14, dok je imao i osam skokova i dve asistencije. Bogdan Bogdanović je imao identičan šut iz igre kao i njegov reprezentativni saigrač, a došao je i do pet uhvaćenih lopti, te dva uspešna dodavanja. Efikasniji od njih u redovima Sakramenta bili su Harison Barns sa 23 i Diaron Foks sa 17, dok su za trijumf Milvokija najzaslužniji bili Kris Midlton i Erik Bledso sa po 28, dok ih je veoma dobro pratio Bruk Lopet sa 20 poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati