Košarka

Direktno.rs

07. 02. 2020. 22:52 0

EVROLIGA Žoc crveni, Pešić melje sve redom

Košarkaši Fenerbahčea poraženi su od Makabija u poslednjim sekundama sa 78:77, dok je Barselona Svetislava Pešića rešila da napadne sam vrh tabele Evrolige posle 24. kola. Pobede su upisali još Himki, Valensija i Panatinaikos.

Ekipa Fenerbahčea poražena je u derbiju Evrolige od Makabija sa 78:77 (20:23, 21:17, 23:23, 14:14). Na 2,6 sekundi pre kraja, domaći igrači bili su neoprezni prilikom protivničkog izvođenja auta, pa je Hanter pogodio za pobedu iz reketa nakon asistencije Anđela Kalojara. Na kraju je Vilijams šutirao za pobedu, ali nije bio precizan.

Otkako Željko Obradović ima pun sastav na raspolaganju, počele su da se ređaju i pobede. Upravo su rezultati nedostajali na početku sezone, pre svega zbog velikog broja odsutnih igrača. Zbog toga sada Fener skoro pa nema pravo na grešku i svaki poraz skupo se plaća u borbi za plej-of.

Kod Makabija najefikasnijii su bili Otelo Hanter, junak meča, koji je postigao 13 poena, baš kao i Deni Avdija. Jedan manje dodao je Džekson, dok je Kvinsi Ejsi ubacio 11 poena. Kod domaće ekipe Derik Vilijams je imao 22 poena, Kostas Slukas je postigao 18, baš kao i Nikola Kalinić, koji je pored 18 poena imao i dve ukradene lopte za 26 minuta na parketu.

Ništa na kraju nije bilo dovoljno. Previše grešaka pravi Fener. I to ga skupo košta.

Valensija je uspela da iznenadi Bajern, takođe na gostujućem terenu poput Makabija, a rezultatom 66:59 (15:13, 9:17, 21:16, 21:13).

Barselona koju predvodi naš Svetislav Pešić se mučila protiv Olimpije, ali ipak uspela da izbori trijumf od 83:78 (23:17, 13:28, 27:14, 20:19).

Tako su Katalonci ostali na trećem mestu sa skorom 18-6 i polako prete čak i Efesu da preuzmu vodeću poziciju u "generalnom plasmanu".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati