Košarka

Direktno.rs

29. 01. 2020. 23:04 0

"Tim ispred svega, vraćamo Partizan tamo gde pripada"

Trener Partizana Andrea Trinkijeri nije krio zadovoljstvo posle nove pobede crno-belih u Evrokupu. Njegovi izabranici su u četvrtom kolu Top 16 faze savladali Darušafaku kod kuće sa 69:57 i načinili su krupan korak ka nokaut fazi.

- Velika utakmica za igranje, presudili su naša hemija i navijači. Nismo odigrali perfektnu utakmicu, ali to je teško u ovako bitnom meču. Igrali smo 39 minuta odlično odbranu sa dosta intenziteta, a ako tako igrate, onda ne možete da izgubite. Nije nikada lako igrati ovakve utakmice, jer svi znamo da je moramo dobiti, ali je sigurno lakše u ovakvoj atmosferi. Sutra ću razmišljati o napadu, ali ova utakmica se igra sa odbranom, skokom i 50/50 ničije lopte - rekao je Andrea Trinkijeri.

Otkrio je šta je zahtevao od igrača na ovom meču.

- Te tri stvari sam tražio da uradimo. Možemo da pričamo o napadu i o izgubljenim loptama, ali to je moj posao za sutra. Vrhunski nivo košarke odbrana i energija. Međutim, poslednja tri minuta nismo igrali kako znamo i to je mana. Uspeli smo 36 minuta da stavimo rezultat i ekipu ispred svega. Danas je dan da se uživa u pobedi sutra ćemo analizirati greške - rekao je Trinkijeri i objasnio malu minutažu Tomasa i Mekadua.

- Mekadu nije u formi, ali ga na treningu uvek čuvaju dvojica, dobio je udarac u Istanbulu u rame, međutim mora da stisne zube. Važno je da se trude.

On je zatim objasnio zašto ima veliki broj igrača u timu i igra timsku košarku pošto ni sada nije igrao Reding.

- Svaki dan znam šta znači biti trener ovog kluba i svaki dan učim šta je odgovornost. Cilj je vratiti Partizan na mesto koje mu pripada, gde svi znaju da je dres važniji od imena na dresu. Tim nam je važniji od svega. Izabrali smo ovaj sistem, puno rotacija, velika energija, da ne zavisimo od nikoga, a da su svi važni. Videli ste da "peglamo" odbranu i da je to ono što nas nosi. Inače, sve ekipe su u problemu sa povredama i ako se jedan povredi u problemu su. Zato sam hteo da imamo roster da i igramo kao tim i kad nema nekog u sastavu zbog povrede da možemo da igramo. Želimo da vratimo Partizan na svoje mesto - rekao je Trinkijeri.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati